Hem » Stål och Metaller » ALUMINIUM » Aluminiumplåt

Aluminiumplåt

Finns i flera olika format och tjocklekar. Vi lagerhåller både slät aluminiumplåt och aluminiumdurk så kallad "5-bar". Våra vanligaste aluminiumlegeringar är EN AW-1050, 5754 och 6082. De olika legeringarna har olika egenskaper och därmed även olika användningsområden.

Aluminiumlegeringar

EN AW1050

Vanligaste legeringen av aluminumplåt med god korrosionsbeständighet, svetsbarhet & formbarhet.

EN AW5754

Mycket god korrosionsbeständighet och svetsbarhet. Lämplig för marin- och industriell miljö utomhus, aluminium EN AW-5754 är den vanligaste legeringen för durkplåt.

EN AW6082

Svetsbar legering med högre hållfasthet och skärbarhet. Används oftast i bärande konstruktioner.

Tycker du att plåtarna är för stora?

Vi rekommenderar i såfall att du tittar på vårt sortiment av småbitar av plåt. Du kanske även är intresserad av mindre bitar av andra material, du hittar hela vårt småbitssortiment här.

Hittar du inte den plåt du söker?

Du kanske istället är intreserad av vårt vår obehandlade stålplåt, vår rostfria och syrafasta plåt eller vårt sortiment av varmförzinkad plåt.

Behöver du information om någon plåttyp eller har du andra frågor?

Tveka inte att kontakta kundtjänst. Det vi inte har på vårt lager i Bohus, strax norr om Göteborg kan vi allt som oftast hjälpa till med att ta hem från våra leverantörer. Priser anges vanligtvis per styck och är stafflade, vilket innebär att du alltid kommer att få ett bra pris på din önksade kvantitet. Du når oss enkelt antingen via formulär, mail eller telefon 031-352 68 00.

Produkter
12 36 72