Hem » Stål och Metaller » Småbitar » Aluminium småbitar

Aluminium småbitar

Aluminium småbitar erbjuder vi som plåt, durk och rundstång.

Köpa aluminium småbitar är helt oproblematiskt, på montano.se hittar du mindre bitar av stål och övriga metaller. De vanligaste av produkterna som efterfrågas i mindre bitar har vi valt att erbjuda och producera emot beställning. Dessa bitar kapas från sina ursprungformat vilket ibland kan medföra någon extra dags leveranstid.
Vi erbjuder aluminium småbitar i följande legeringar

AW1050

Detta är en vanlig legering som går att köpa som plåt samt plastad plåt. Egenskaperna är en avvägning mellan styrka och korrosionbeständighet, i denna legering gör man avkall på styrka till förmån för motståndskraften mot korrosion. Legeringen är mycket vanlig och plåten produceras i stora kvantiteter, vilket ger bra priser för användare. Den efterfrågas ofta när ytskiktets varaktighet är viktigt, ytan har hög reflektionsförmåga.

AW6060

Är en vanlig legering i stång och profiler. De värmebehandlade profilerna har mediokra mekaniska egenskaper, men lämpar sig med sin korrosion motståndskraft, mycket bra inom bil och tågindustrin. Detta innebär produceras därmed i att legeringen produceras i mycket höga kvantiteter till en lågt pris. Aluminiumlegeringen lämpar sig mycket väl till anodisering, en form av ytbehandling genom elektrolytisk oxidationsprocess. Detta ger möjligheten att ytbehandla materialet i ett brett spektrum av färger

AW6082

Ännu en mycket vanlig legering som både finns som varm- och kallvalsad. Produceras i stora kvantiteter tack vare att den är relativt lättsvetsad och har mycket god motståndskraft mot korrosion. Lämpar sig för marina och offshore applikationer. Svetsas med både MIG och TIG, lämpar sig mycket väl för anodisering och är livsmedelsgodkänd enligt EN 602. Kan varmformas genom uppvärmning till ca 360-380 °C.

Har du frågor vår Aluminium småbitar? Aluminium småbitar

Tveka inte att kontakta kundtjänst. Du når oss enkelt antingen via formulär , mail eller telefon frågor om stång, ring montano 031-352 68 00.