Hem » Stål & Metaller » STÅLPLÅT » Rabattkant & Kantstöd

Rabattkant & Kantstöd

Montano saluför enklare färdiga rabattkanter & kantstöd tillverkade av rosttrög plåt även kallat för cortén. En rabattkant används vanligtvis som avgränsare mellan gräsmatta och grusgång eller för att avgränsa en blomsterrabatt med gräsmatta. Corten har på senare tid blivit en otroligt populär produkt för våra trädgårdar. Vanlig användning av corten förutom rabattkanter är även andra typer av planteringskärl för blommor och mindre träd och buskar.

Rabattkanter av corten

Rabattkanterna är av vanligtvis av 3mm tjock plåt i standardlängder om ca 3 meter. Den vanligaste höjden på rabattkanten är 150mm, i regel brukar man rekommendera att minst 60-75% av höjden ligger under marken för att få ökad sabilitet. Om längre längder än tre meter önskas så sammanfogas dessa vanligtvis genom svetsning alt. via bultförband.

Leveransmöjlihet

Vi har möjlighet att leverera corten klippt i remsor i följande tjocklekar: 2,0mm, 3,0mm, 4,0mm, 5,0mm, 6,0mm, 8,0mm och 10,0mm. Alla rabattkanter levereras i längder om 3 meter. Minsta bredd är 100mm och den största bredden är 750mm.

När rostar mina rabattkanter?

Vanligtvis levereras materialet i obehandlat utförande utan den snygga rosten. Rabattkantens rostiga yta kommer allt eftersom tiden går. Hur fort plåten får sin karaktäristiskt utseende varierar allt mellan ett par veckor till månader. Då detta beror på hur plåten utsätts för väder och vind.

Produkter
12 36 72