Rostfri Bult

Rostfri Bult

Rostfri Bult, i syrafast utförande lagerhålles som hel- och delgängad.

Rostfri sexkantsskruv

Rostfri Bult så som vi känner den, kallas också för rostfri sexkantsskruv. Sexkantsskallen på denna skruv/bult är standard HEX och passar vanliga hylsor och nycklar.

Nyckelviden på Rostfri Bult DIN931 och DIN933

Nyckelviden är för M8=13mm, M10=17, M12=19, M16=24, M20=30.

Rostfri Bult M6S-D och MS6-H

M6S-D står för metrisk sexkantsskruv delgängad, H står för helgängad. Söker du efter annan gänga eller gängstigning, ber vi dig kontakta kundtjänst. Vi lagehåller för enkelhets skull enbart metriska gängor.

Vad innebär det att en bult är rostfri eller syrafast

Rostfritt eller i vårtfall syrafast är ett stål där orenligheter som skapar rost kraftigt har reducerats. Vi har valt att enbart sälja syrafasta eftersom de rostfria har en tendens att ändå rosta i vårat klimat, specielt om du befinner dig i södra delarna av landet, ännu mer så om du bor relativt nära kusterna. Materielet kallas A4 men går även under benäningarna ASIS 316 eller EN 1.4401 Även om det i bultvärlden alltid bara heter A4

När skall jag använda rostfri bult

Rostfri bult skall enbart användas om hela förbandet är syrafast. Det är viktigt för bultförbandets funktion att samtliga delar av förbandet har samma material och ytbeläggning. Vi rekommenderar syrafasta bultförband i flertalet situationer. När den färdiga produkten skall kombineras med alumium, rostfritt och syrafast går i hop med aluminium, utan att skapa galvaniska strömmar som kan äta upp materialet. När slutprodukten skall utsättas för havsnära utomhusklimat, där galvade förband inte räcker till. Eller när det är viktigt att slutprodukten inte fäller något som kan vara kontiminerande, dvs nära livsmedel.

Saknar någon rostfri bult eller har du frågor kring om produkterna?

Tveka inte att kontakta kundtjänst. Du når oss enkelt antingen via formulär , mail eller telefon 031-352 68 00.