Rostfri Mutter

Rostfri Mutter

Mutter i rostfritt, syrafast utförande lagerhålles som vanlig sexkantsmutter, svetsmutter, kupolmutter eller Hatmutter och flänsmutter, men också som lågmutter, långmutter eller skarvmutter och låsmutter.

Rostfri sexkantsmutter

Rostfri mutter kallas ibland också för rostfri sexkantsmutter. Sexkantsskallen på denna mutter är standard HEX och passar vanliga hylsor och nycklar.

Muttrars nyckelvidd enligt DIN norm

DIN Mutter Nyckelvidd M6=10mm, M8=13mm, M10=17mm, M12=19mm, M16=24mm, M20=30mm, M24=36mm

Rostfri mutter A4 M6M

M6M står för Metrisk sexkantsmutter. Denna mutter är i syrafast utförande A4 och följer DIN 934 standard, har vanlig DIN nyckelvidd.

Rostfri Flänsmutter A4 M6MF

M6MF står för Metrisk sexkantsmutter med fläns. Denna flänsmutter är i syrafast utförande och följer DIN 6923 standard

Rostfri Kupolmutter A4 MHM

Rostfri Kupolmutter eller Metrisk HattMutter som MHM står för, i syrafast utförande , följer DIN 1587.

Rostfri Låsmutter A4-80 M6LM

M6LM betyder Metrisk sexkantslåsmutter. Vår låsmutter är A4-80, en syrafast höghållfasthets mutter med inbyggd nylonring som följer DIN 985 och har vanlig DIN nyckelvidd.

Rostfri Lågmutter A4 ML6M

ML6M står för Metrisk Låg sexkantsmutter i A4, även kallad Kontermutter, en syrafast mutter i ett lågt utförande som följer DIN 439 B och har vanlig DIN nyckelvidd.

Rostfri Skarvmutter A4-50 M6HM

M6HM är en Metrisk sexkants hög mutter i A4-50 ett syrafast stål med låg hållfasthetsklass, följer DIN 6334 och har vanlig DIN nyckelvidd.

Rostfri Svetsmutter A2 SV6M

SV6M är en Metrisk svetsbar sexkantsmutter med svetskrage i A2-70 ett vanligt rostfritt stål i medelhög hållfasthetsklass, följer DIN 929 och har vanlig DIN nyckelvidd.

Vad innebär det att muttern är rostfri eller syrafast

Rostfritt eller i vårtfall syrafast är ett stål där orenligheter som skapar rost kraftigt har reducerats. Vi har valt att nästan uteslutande sälja syrafasta eftersom de av vanligt rostfritt har en tendens att ändå rosta i vårat klimat, specielt om du befinner dig i södra delarna av landet, ännu mer så om du bor relativt nära kusterna.

När skall jag använda rostfri mutter

Rostfria muttrar skall enbart användas i bultförband som är rostfritt.Det är viktigt för bultförbandets funktion att samtliga delar av förbandet har samma material och ytbeläggning. Vi rekommenderar syrafasta bultförband i flertalet situationer. När den färdiga produkten skall kombineras med alumium, rostfritt och syrafast går i hop med aluminium, utan att skapa galvaniska strömmar som kan äta upp materialet. När slutprodukten skall utsättas för havsnära utomhusklimat, där galvade förband inte räcker till. Eller när det är viktigt att slutprodukten inte fäller något som kan vara kontiminerande, dvs nära livsmedel.

Saknar någon Rostfri mutter eller har du frågor kring om produkterna?

Tveka inte att kontakta kundtjänst. Du når oss enkelt antingen via formulär , mail eller telefon 031-352 68 00.