Rostfri Mutter

Mutter i rostfritt, syrafast utförande lagerhålles som vanlig sexkantsmutter, svetsmutter, kupolmutter och flänsmutter, men också som lågmutter, långmutter och låsmutter.

Vad innebär det att muttern är rostfri eller syrafast

Rostfritt eller i vårtfall syrafast är ett stål där orenligheter som skapar rost kraftigt har reducerats. Vi har valt att enbart sälja syrafasta eftersom de av vanligt rostfrity har en tendens att ändå rosta i vårat klimat, specielt om du befinner dig i södra delarna av landet, ännu mer så om du bor relativt nära kusterna.

När skall jag använda rostfri mutter

Rostfria muttrar skall enbart användas i bultförband som är rostfritt.Det är viktigt för bultförbandets funktion att samtliga delar av förbandet har samma material och ytbeläggning. Vi rekommenderar syrafasta bultförband i flertalet situationer. När den färdiga produkten skall kombineras med alumium, rostfritt och syrafast går i hop med aluminium, utan att skapa galvaniska strömmar som kan äta upp materialet. När slutprodukten skall utsättas för havsnära utomhusklimat, där galvade förband inte räcker till. Eller när det är viktigt att slutprodukten inte fäller något som kan vara kontiminerande, dvs nära livsmedel.

Saknar någon mutter eller har du frågor kring om produkterna?

Tveka inte att kontakta kundtjänst. Du når oss enkelt antingen via formulär , mail eller telefon 031-352 68 00.

Roffe Koscielniak rostfri mutter

Produkter
12 36 72