Hem » Smidesprodukter

Smidesprodukter

Smidesprodukter

Montano har sedan sent 1970-tal varit en viktig leverantör av prefabricerat smide. Initalt skedde all produktion i vår egen anläggning men med tiden har verksamheten skiftat mot lagerhållning och försäljning. Idag produceras enbart prototyper och testserier lokalt, detta i syfte att alltid ligga i framkant och vara marknadsledande på inovativa lösningar.

Konstsmide

Konstsmide är i dag helt prefabricerad, dvs du plockar ihop det du vill bygga av motiv, stavar, omslag rosetter och toppar. Detta kommbinerar du med vanligt, pläglat eller hamrad stål och sammanfogar genom svetsning.

Smidesgrind Montano Smide Montano Smide Montano Passagegrind Montano Smide

 

Några av de grindar och räcken som Montano monterat innan vi helt övergick till försäljning, mer hittar du i kategorin smidesgrindar samt bland räcken och staket

Stavar

Stavarna utgör oftast den största och mest karakteristiska delen av smideskonstruktioner. De ingår som del i räcken, staket, galler eller grindar. Valet av stav påverkar stora delar av designen och sätter prägeln på hur helheten ser ut.

Rör och stänger

Utgör tillsammans med stavarna stommen i de flesta smideskonstruktioner. De utgör ofta överligare undeliggarer och ramverk till olika smideskonstruktioner. Du kan välja utsmyckade, genom prägling eller hamring, eller ett slätt stål i bland vårt rör- eller stångstålssortiment. Dessa rör och stänger har ett antal komplementprodukter som handledaravslut och handledsböjar. Allt i syfte att underlätta ditt smidesprojekt.

Spetsar, Toppar och avslut

Samtliga produkter i denna kategorin är det som ger det där lilla extra till ditt smidesprojekt, se gärna vår inspriationsbilder så förstår du vad en topp kan göra på en stolpe eller överligare.

Utsmyckning

Montano lagerhåller alla möjliga sorters omslag, ringar och dekorer för att göra ditt smidesprojekt komplett, kanske behöver du ett litet blad eller blomma. Detta och mycket mer hittar du i kategorin.

Smidesprodukter