Varmförzinkad Bult

Varmförzinkad Bult

Heter det bult eller skruv, vi kallar det bult. SFN, Swedish Fasteners Network, som företräder svensk fordonsindustri och ger råd till inom bultförband, kallar det skruv. Oavsett vad du kallar, så är det samma sak. En grov gängad stång med sexkantsskalle!

Varmförzinkad Sexkantsbult

Skallen på våra bult är en standard HEX eller sexkant och passar vanliga nycklar och hylsor. Nyckelviden för bult är M 8=13mm, M10=16mm, M12=18mm, M16=24mm, M20=30mm och M24=36mm

Bult ISO 4014 Delgängad

ISO 4014 är en fästelementststandard för delgängade sexkantskruvar i produktklasserna A och B. Den ersätter den äldre standarden DIN 933.

Bult ISO 4017 Helgängad

ISO 4017 är en fästelementststandard för helgängade sexkantskruvar i produktklasserna A och B. Den ersätter den äldre standarden DIN 933.

Varmförzinkad Bult Hållfasthetsklass 8.8 och märkning

Bulten håller hållfasthetsklassen 8.8 och kan användas till höghållfasta förband. Varje bult är individuellt märkta på bulthuvudets översida, det är obligatoriskt i alla hållfasthetsklasserna i dimentionerna över M5. Det kan också ske nedsänt i sidan på sexkantsskallen men är ovanligare. Märkningen innehåller också informatin om tillverkare och stålsort.

Varmförzinkad Bult med metrisk gänga

ISO standarden för både hel- och delgängade bult är metrisk. Bultskallen kan vara märkt med gängtyp och gängsystem. På vissa av våra bultdimentioner kan du alltså hitta ett M, som står för M-gänga. Vänstergängade skruv är alltid märkta med en pil som går åt vänster. Montano lagerhåller inte vänstergängade bult eller mutter, så det går inte att köpa fel. Vi kan självklart emot förfrågan ta fram andra gängtyper, vänligen kontakta kundtjänst.

Vad innebär det att en bult är varmförzinkad

Varmförzinkning är när vanligt obehandlad bult får en ytbeläggning av zink. Produktionen sker normalt genom först en kemisk avlägsning av orenligtheter från bulten. Sedan doppas alla i en smält zinklösning. Varmförzinkningen sker under extrem värme, ca 450ºC och gör att bulten och zinket binds kemiskt. Detta skapar ett relativt tunnt men varaktigt rostskydd som varar i upptill 80 år. Bultens gängas om efter varmförzinkningen för att få sin slutliga form.

När skall jag använda varmförzinkad Bult

Varmförzinkade bultar skall enbart användas när hela bultförbandet skall vara varmförzinkat. Det är viktigt för bultförbandets funktion att samtliga delar av förbandet har samma material och ytbeläggning. Varmförzinkade bultförbandsdelar är såpass prisvärda att vi rekommenderar dessa främst. Du bör dock välja annat material om ditt förband kommer i kontakt med frätande ämnen eller livsmedel samt om förbandet utsätts för havsvatten. Du bör avstå från varmförzikade förband om de kommer komma i kontakt med aluminium.

M6S-D och M6S-H

Är förkortningar för Metrisk sexkantsskruv delgängad och helgängad.

Saknar någon Bult eller har du frågor kring om produkterna?

Tveka inte att kontakta kundtjänst. Du når oss enkelt antingen via formulär , mail eller telefon 031-352 68 00.