Varmförzinkad Mutter

Varmförzinkad mutter

Muttrar i varmförzinkat utförande lagerhålles i det flesta dimentionerna och i flertalet varianter. Vi har bland annat låsmutter, skarvmutter och vanlig sexkantsmutter. Vi har även mutterskydd i plast om du vill skydda skallarna.

Varmförzinkad mutter M6M DIN 934

Varmförzinkad mutter med sexkantsgrepp och M-gänga (metrisk). DIN 934 hållfasthetsklass 8

Varmförzinkad Skarvmutter

Skarvmutter är en mutter som har en extra lång kropp och kan användas för att sammanfoga två gängkroppar, Bult eller gängstång. Skarvmuttern fungerar även som distans om du behöver ett utrymme mellan två objekt och samtidigt vill hålla dem på plats.

Varmförzinkad Låsmutter

Låsmutter är en mutter som har en nylonring intryck istålkroppen. Den är något mindre än själva öppningen i muttern och när du skruvar på den, skapas ett tätt förband mellan nylonringen och gängan på bulten.

Vad innebär det att muttern är varmförzinkad

Varmförzinkning är när vanligt stål får en ytbeläggning av zink. Produktionen sker normalt genom först en kemisk avlägsning av orenligtheter från mutter. Sedan doppas dessa i en smält zinklösning. Varmförzinkningen sker under extrem värme, ca 450ºC och gör att muttern och zinket binds kemiskt. Detta skapar ett relativt tunnt men varaktigt rostskydd som varar i upptill 80 år. Mutterns gängor korrigeras efter varmförzinkningen för maximal passform.

När skall jag använda varmförzinkad mutter

Varmförzinkad mutter skall enbart användas i bultförband som är varmförzinkade. Det är viktigt för bultförbandets funktion att samtliga delar av förbandet har samma material och ytbeläggning. Varmförzinkad bult och mutter är såpass prisvärda att vi rekommenderar dessa främst. Du bör dock rostfri bult och mutter om ditt förband kommer i kontakt med frätande ämnen eller livsmedel samt om förbandet utsätts för havsvatten.

Saknar någon mutter eller har du frågor kring om produkterna?

Tveka inte att kontakta kundtjänst. Du når oss enkelt antingen via formulär , mail eller telefon 031-352 68 00.