Varmförzinkad Bricka

Varmförzinkad Bricka

Bricka i varmförzinkat utförande lagerhålles i det flesta dimentionerna och i flertalet varianter. I vårt sortiment hittar du de traditionella brickorna som båtbricka, rundbricka och fyrkantsbricka, men även tandade brickor som ger mycket mer än bara friktion. Dessa tandade brickor inte bara strävar att motverka rörelserna utan låser, borrar sig ner i det underliggande materialet. Tandbrickorna är lämpliga för trä, lekablock och andra mjuka material som inte tar skada av en penetrering på ett par milimeter.

Varmförzinkad Båtbricka

Varmförzinkad Båtbricka är en bricka med större anslagsyta som fördelar trycket från förbandet på en större yta och skapar därmed även en större friktionsyta. Lagerhålles i M6-M25 enligt DIN 9021. Tjockleken på varmförzinkad båtbrickan varierar med dimentionen, men är från 1,6-5mm tjocka.

Varmförzinkad Rund Bricka

Varmförzinkad bricka i standardutförande enligt DIN124-HV200 / ISO 7089-200HV. Alltså samma bricka i båda standarerna. Lagerhålles från M6-M36, även denna bricka varierar kraftigt i tjocklekarna beroende på dimentionen, från 1,6-5mm.

Varmförzinkad Fyrkants Bricka

Varmförzinkad Fyrkantsbricka med runt hål, passandes bultar från M6-M20. De vanligaste dimentionerna har ett urval av storlekar på fyrkantsbrickan. Storleken på fyrkantsbrickan är alltså inte knuten till en dimention i denna standard, som är DIN 436.

Varmförzinkad Tandad Bricka - enkeltandad bricka och dubbeltandad bricka

I vårt sortiment med tandbrickor har vi enkel tandbricka som med tänderna som låser materialet på ena sidan och dubbla tandbrickor som möjliggör sammanfogning och låsning av material på bädde sidorna om tandbrickan.

Vad innebär det att brickan är varmförzinkad

Varmförzinkning är när vanligt stål får en ytbeläggning av zink. Produktionen sker normalt genom först en kemisk avlägsning av orenligtheter från brickorna. Sedan doppas dessa i en smält zinklösning. Varmförzinkningen sker under extrem värme, ca 450ºC och gör att brickan och zinket binds kemiskt. Detta skapar ett relativt tunnt men varaktigt rostskydd som varar i upptill 80 år.

När skall jag använda varmförzinkad bricka

Varmförzinkade brickor skall enbart användas i bultförband som är varmförzinkade. Det är viktigt för bultförbandets funktion att samtliga delar av förbandet har samma material och ytbeläggning. Varmförzinkade bultförbandsdelar är såpass prisvärda att vi rekommenderar dessa främst. Du bör dock välja annat material om ditt förband kommer i kontakt med frätande ämnen eller livsmedel samt om förbandet utsätts för havsvatten.

Saknar någon bricka eller har du frågor kring om produkterna?

Tveka inte att kontakta kundtjänst. Du når oss enkelt antingen via formulär , mail eller telefon 031-352 68 00.