Hem » Glashållare » Rostfritt Glasfäste D

Rostfritt Glasfäste D

Rostfritt Glasfäste D 45x63x30 Ø42 A4 Satinslipat eller polerat anpassat för runda 42mm rör
  • Rostfritt Glasfäste D Polerat
  • Rostfritt Glasfäste D Polerat
Produktbeskrivning

Rostfritt Glasfäste D

Glashållare till glasräcke i Rostfritt A4 utförande, passar runda rör med 42,4 mm diameter. Måtten på fästet är mot röret 45x30 med 63mm utstick från röret. Glasfästet är gjutet i två delar med perfekt passform och slutligen slipat till färdigt ytskickt.

Rostfritt Glasfäste D Satin

Glashållaren i satinslipat utförande med korn 320

Rostfritt Glasfäste D Polerad

Glashållaren i blankpolerat utförande, rekommenderas i havsnära miljö. Den polerade ytan gör det svårare för föroreningar att fastna på glasfästet vilket är en förutsättning för att hålla missfärgningar borta. Ytan underlättar också underhållet.

Hur blankt är ett Polerad glasfäste

Det är väldigt blankt, det så så blankt att det skiner om det vid belysning, men inte så blankt att du kan använda dig av det som en spegel. Det finns små ojämnheter i det underliggande materialet så även om det är spegelblankt så sker små förvrängningar av spegelbilden.

Hur blankt är ett blankpolerat glasfäste

I detta glasfäste speglas en solnedgång på västkusten och även om det är vackert är det ändå inte representativt för orginalet.

Delarna Rostfritt Glasfäste D

Delarna är gjutan och sedan slipade på utsidan av fästet, insidan är fortsatt rå, men glasfästet håller samma motståndskraft mot elementen runt om. Glasfästet består av en över och underdel samt tillhörande skruv. Det du behöver komplettera med är ett glaspackning anpassat för den glastjocklek som du väljer.

Delarna till Rostfritt Glasfäste D

Glaspackning till Rostfritt Glasfäste D

Innan montering av ditt glas med hjälp av ditt glasfäste behöver du utrusta det med rätt sorts gummi. Det finns en rad olika glaspackningar till dett glasfäste, så det är viktigt att du väljer rätt. Varje glaspackning är anpassad till en viss glastjocklek. Väljer du för stor packning, kommer du inte kunna sluta ditt glasfäste. Väljer du för tunn packning, kommer ditt glas inte att sitta fast ordentligt. Risken är att vinden sätter det i rörelse eller att det glider ur ditt fäste.

Glaspackning till Rostfritt Glasfäste D

Montering av Rostfritt Glasfäste D

Glashållare är försett med ett större ovalt hål Som är generöst tilltaget och kan rädda upp många misstag i mindre vinkelberäkningar samt borrningsmissöden. Hålet är anpassat för skruv med Insex eller Torx fattning, detta på grund av det begränsade utrymmet för skruvskallen. Enbart 14mm i utrymme finns mellan sidorna för skruvskallen.

Du kanske också är intresserad av

  • Glaspackning D Rostfritt Glaspackning D Rostfritt för våra rostfriaglasfäste...
    6,25 kr