Hem » Glashållare » Zink Glasfäste F Ø

Zink Glasfäste F Ø

 • Zink Glasfäste F Ø
 • Zink Glasfäste F Ø

 

Produktbeskrivning

Zink Glasfäste F Ø

Glashållare till glasräcke i ett förzinkat utförande, anpassat för montering på runda ytor, tex trä eller stålstolpar. Optimal passform mot röret fås om röret är Ø42mm. Måtten på fästet är emot infästningsytan 52x30 med 52mm utstick från stolpen. Glasfästet är gjutet i två delar med perfekt passform och har en klack som kan välja att använda.

Zink Glasfäste F Ø

Vad innebär att det är zink. Mer eller mindre så kommer ytan att bli vackrare med åren. Så länge inte klämmfästet utsätts för skador, så kan du glömma rostangrepp. Du kommer inte heller att behöva polera bort några missfärgningar eller liknande. Zinkade ytor har tendensen att hålla sig rena och fina förutsatt att de utsätts för regn. Materialet släpper i början i från sig något som kan liknas vid saltfläckar, men så länge som den får utsättas för elementen kommer dessa att försvinna. Med åren kommer en vacker Zinkmarmoreing att bildas som kommer ses från nära håll. Annars kommer ytan att se i stort sätt likadan ut under överskådlig framtid.

Delarna Zink Glasfäste F Ø

Delarna är gjutan och sedan slipade på utsidan av fästet, insidan är fortsatt rå, men glasfästet håller samma motståndskraft mot elementen runt om. Glashållaren består av tre delar och tillhörande skruv. Det du behöver komplettera med är ett gummi anpassat för den glastjocklek som du väljer, Glaspackning.

Zink Glasfäste F Ø med klack Zink Glasfäste F Ø överdel Zink Glasfäste F Ø underdel

Glaspackningen till Zink Glasfäste F Plan

Innan montering av ditt glas med hjälp av ditt glasfäste behöver du utrusta det med rätt sorts gummi. Det finns en rad olika glaspackningar till dett glasfäste, så det är viktigt att du väljer rätt. Varje glaspackning är anpassad till en viss glastjocklek. Väljer du för stor packning, kommer du inte kunna sluta ditt glasfäste. Väljer du för tunn packning, kommer ditt glas inte att sitta fast ordentligt. Risken är att vinden sätter det i rörelse eller att det glider ur ditt fäste.

Glaspackning till Zink Glasfäste F

Montering av Zink Glasfäste F Ø på stolpe

Glashållare är försett med ett större ovalt hål som är generöst tilltaget och kan rädda upp många misstag och borrningsmissöden.

Plats för skruvhuvud inuti Zink Glasfäste F

Utrymmet för skuven i glasfästet är något begränsat, det är en 15mm stort mellanrum där huvudet på skruvens emot stolpe skall få plats och vi rekommenderar därför en Torx eller Insexskruv för monteingen.

Ihopmontering av Zink Glasfäste F Ø

Klämfästet har även ett tillbehör i forma av en klack som kan monteras i det nedre av fästena på stolpen. Denna klacks syfte är att vara ett stöd för underkanten av Glaset som klämfästet håller upp. Detta i syfte att förhindra glidning av glaset nedåt, något som kan ske med tiden om inte klack finns eller rutan limmas.

Zink Glasfäste F Ø underdel Zink Glasfäste F Ø med glaspackning Zink Glasfäste F Ø med klack Zink Glasfäste F Ø ihopmonterat

Du kanske också är intresserad av

 • Glaspackning F Zink Glaspackning F Zink till Zink Glasfäste F i förzinkat ut...
  6,25 kr
 • Rostfri insexskruv A4 med metrisk gänga och försänkt huvud DIN 7991 ISO 10642.
  från 4,56 kr
 • Vinkelnyckelsats med kula av flertalet olika dimensioner av nycklar tillverka...
  140,00 kr
 • Gänglåsning Loctite 278 är ett lim avsedd för låsning med hög styrka och höga...
  590,00 kr