Hem » Glasräcke » Glashållare » Zink Glasfäste F Plan

Zink Glasfäste F Plan

  • Zink Glasfäste F Plan
  •  

 

Produktbeskrivning

Zink Glasfäste F Plan

Glashållare till glasräcke i ett förzinkat utförande, anpassat för montering på plana ytor, tex trä eller stålstolpar men också för infåstning i vägg. Måtten på fästet är emot infästningsytan 52x30 med 52mm utstick från väg eller stolp. Glasfästet är gjutet i två delar med perfekt passform och har en klack som kan välja att använda.

Zink Glasfäste F Plan

Vad innebär att det är zink. Mer eller mindre så kommer ytan att bli vackrare med åren. Så länge inte klämmfästet utsätts för skador, så kan du glömma rostangrepp. Du kommer inte heller att behöva polera bort några missfärgninar eller liknande. Zinkade ytor har tendensen att hålla sig rena och fina förutsatt att de utsätts för regn. Materialet Släpper i början i från sig något som kan liknas vid saltfläckar, men så länge som den får utsättas för elementen kommer dessa att försvinna. Med åren kommer en vacker Zink marmoreing att bildas som kommer ses från nära håll. Annars kommer ytan att se i stort sätt likadant under överskådlig framtid.

Delarna Zink Glasfäste F Plan

Delarna är gjutan och sedan slipade på utsidan av fästet, insidan är fortsatt rå, men glasfästet håller samma motståndskraft mot elementen runt om. Glashållaren består av tre delar och tillhörande skruv. Det du behöver komplettera med är ett gummi anpassat för den glastjocklek som du väljer.

delarn till Zink Glasfäste F plan

Glaspackningen till Zink Glasfäste F Plan

Innan montering av ditt glas med hjälp av ditt glasfäste behöver du utrusta det med rätt sorts gummi. Det finns en rad olika glaspackningar till dett glasfäste, så det är viktigt att du väljer rätt. Varje glaspackning är anpassad till en viss glastjocklek. Väljer du för stor packning, kommer du inte kunna sluta ditt glasfäste. Väljer du för tunn packning, kommer ditt glas inte att sitta fast ordentligt. Risken är att vinden sätter det i rörelse eller att det glider ur ditt fäste.

Glaspackning till Zink Glasfäste F Plan

Montering av Zink Glasfäste F Plan mot vägg

Glashållare är försett med ett större ovalt hål Som är generöst tilltaget och kan rädda upp många misstag och borrningsmissöden.

Ovalt monteringshål Zink Glasfäste F Plan Plats för skruvhuvud inuti Zink Glasfäste F Plan

Utrymmet för skuven i glasfästet är något begränsat, det är en 15mm stort mellanrum där huvudet på skruvens emot väggen skall få plats och vi rekommenderar därför en Torx eller Insexskruv för monteingen.

Montering av Zink Glasfäste F Plan

Klämfästet har även ett tillbehör i forma av en klack som kan monteras i det nedre av fästena på stolpen. Denna klacks syfte är att vara ett stöd för underkanten av Glaset som klämfästet håller upp. Detta i syfte att förhindra glidning av glaset nedåt, något som kan ske med tiden om inte klack finns eller rutan limmas.

Zink Glasfäste F Plan insida Zink Glasfäste F Plan insida med gummi Zink Glasfäste F Plan insida med gummi och klack

Produktomdömen

Lämna ett omdöme

kM2D5v
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dokument & information

Du kanske också är intresserad av

  • 500,00 kr
  • från 15,00 kr
  • från 0,69 kr