Hem » Smidesstång

Smidesstång

Smidesjärn

Smidesjärn, är grundmaterialet i smidesproduktion, används i byggnation av stommar och utfyllnad i ditt smidesprojekt. Använd för att bygga ramverket till staket och gindar och utgör oftast grundamterialet även till handledare och ledstänger. Montanos Smidesjärn ger ett mer rustikt och hantverksmässigt utseende i alla typer av smideskonstruktioner.

Oval stång och halvrund stång

Dekorativt till ledstång eller som mellanliggare på ditt räcke. Den vanligaste profiltypen att använda som handledare i smidesräcken. Smidesstången har en plan undersida och en välvd/rundad ovansida vilket inte bara ger ett snyggt visuellt och estetiskt utseende utan även ett bra och stabilt grepp. Detta är grundmaterialet till flertalet av våra serier med ledstänger.

Smidesstång, präglad fyrkant, hamrad fyrkant och rundstång

Smidesstång i hamrat och prägalat utförande, med gediget utseende. Massivt stål, som går mycket bra att svetsa i. Fungerar bra att lacka eller varmförzinka. Kraftig nog att användas till att bära upp smideskonstruktioner. Mindre dimensioner används oftast som vertikal utfyllning i räcken medans grövre dimensioner som ramverk i stål- och smideskonstruktionen. Förekommer även som dekorativa stöttor i öppna spisar.

Smidesstång, plattstång präglat på staket

Om du har frågor om våra smidesstång?

Tveka inte att kontakta kundtjänst. Du når oss enkelt antingen via formulär , mail eller telefon frågor, ring montano 031-352 68 00.