Torx Bits

Torx Bits

Långa Höghållfasta Torx Bits TXLång höghållfast Torx bits TX

Torxspår på skruvskallar är det nya som är inne och det är inte utan orsak. Men egentligen är det ett gammalt spår som inte slog igenom tills patentet släpte. Ägaren Textron, som står bakom bland annat Arctic Cat, tog fram spåret för sina produkter. Spårets utforming är sådan att Torx bitset eller mejseln passar utmärk och lossnar inte för att man vinklar sitt Torx bits. Det som troligare händer är att man knäcker det, om man använder det långa eller extra långa, det vill säga. Själva torx bitset är utformat med på ett sådant sätt att du nästan inte kan välja fel bits till skallen. Mellanrummen mellan spårdimentionerna gör att bitset antingen inte går ner eller glappar fritt i skruvskallen. När spåret kom orsakade det en del irritation innan användarna övertygats om dess överlägsenghet. Nu går det inte att klara sig utan Torx i sin bitsask. En annan jättefördel är att Torx är en internationell standard, det finns inga europeiska mm torx och nordamerikansk tum torx, utan Torx är alltid samma, oavsätt om hålet är producerat i Asien, Europa eller Amerika. 

Långa Torx bits

Som vanligt finns det en rad olika modeller av bits Torx, något man kanske inte tänker på i första hand, men sedan önskar att man hade är de långa torx bits. Något känsligare för brott, men ändå uppskattade i de ovanliga situtionerna, där åtkomligtheten till skruvskallen är begränsad.

Slag Bits Torx

Slag Torx Bits för maskinskruvning, med mutterknackare, då kräver Torx bits av helt annan hålfasthet. Vi har speciella slag bits Torx för maskinknackning.

Långa Slag Torx Bits

Långa slag torx bits för den som använder sig av mutterknackare i svåråtkomliga ställen. Finns även bitshållare med SDS+ fattning så att man kan fästa långa slag Torx Bits på en slagborrmaskin.

Extra Långa Torx Bits

Extra Långa slag torx bits för svåråtkomliga ställen, den mest självklara längden på en kortskaftig bitsmejsel.