Smidesgaller av hålad stång

Detta galler är ett så kallat prefabricerat galler. Det innebär är att det är ett par färdiga produkter används för att utgöra kroppen till detta galler. Allt har sedan monteras i ett ramverk med infästningspunkter emot väggen.

Prefabgaller med perforerad stång   Prefabgaller med perforerad rund stång


Vi börja med att gå igenom hur de prefabricerade delarna ser ut och fungerar. Som vi ser på bilden är det alltså en fyrkantstång med hål förberredda för genomföring av annan stång.

Skiss perforerad stång

Dessa finns i ett par olika varianter, tjockleken på stången samt att hålbilden varierar i storlek, men det finns också varianter utav rundstång med runda hål.

Skiss perforerad rundstång

Det finns även alternativ med plattstång med dessa perforerade hål, både som runda och anpassade för fyrkantstång.
Skiss perforerad plattstång
Skiss perforerad plattstång

Samtliga stänger produceras i två meterslängder och är tänkta att i kombination med antingen rundstång eller fyrkantstång, utgöra merparten av ditt galler. Genomföringen är väldigt simpel även om en och annan vass kant kan behöva avlägsnas mekaniskt.
Skiss rundstång träs i perforerad stång

Ihopsättningen går relativt enkelt och när allt är på plats fixeras det med ett par enkla loppor. Ramverket byggs med fördela av annat material, exempelvis hamrad fyrkantstång eller räglat rör, men det går självfallet även att skippa ramen och enbart använda dessa stänger. Tänk på att svetsningen i kanterna då behöver vara något mer omfattande.

Infästningspunkter emot väggen producerar du enklas utav någon av våra fästplattor. Behöver du hjälp med ditt smidesprojekt är du välkommen att höra av dig till oss.

När du sedan är klar och kan tänka dig att dela med dig av dina bilder till andra, så är du välkommen att kontakta oss, vi publicerar mer än gärna ditt projekt.