Hem » Beslag » Ledstångsbeslag » Ledstångsfäste med bricka

Ledstångsfäste med bricka

ledstångshållare för inomhusbruk ledstångshållare för svetsning

för montering av trappräcke, eller en extra ledstång för barn. I 3 utföranden, Obehandlad, Elförzinkad eller Varmförzinkad

Väggfäste för ledstång till trappa

Enkelt fäste för ledstång till trappräcke. Vägfästet är producerat av stål, rundstång och är inklusive den bricka som behövs när man fäster ledstången. Brickan är svetsad och förberedd med 2 stycken försänkta hål på 4 mm, så att ledstången kan skruvas alternativt svetsas fast. Fungera för ledstänger i alla material. Fästets ände mot vägg, är gängad M10 och kan kompletteras med ett skruvstift, som enkelt skruvas i in träväggar. Skruvstiftet fungera även i betong, med en betongplugg eller ankarmassa.

Väggfästet finns i tre ytbehandlingar

•   Obehandlat optimalt för svetsning mot ledstången.
•   Elförzinkat optimalt för målning i valfri färg
•   Varmförzinkat optimalt för ledstång utomhus, klass C3

Ledstångsfäste med bricka
Skissen illustrerar väggfästets dimentioner

 

•   Höjd: 50 mm
•   Djup: 75 mm
•   Stångens diameter: 14 mm
•   Gänga mot vägg: M10
•   Material: Stål S235JR
•   Bricka mot handledare: 20 mm bred, 45 mm lång, försedd med 2 hål, 4 mm för infästning mot ledstång.

Det obehandlade väggfästet kan har rester av glödskal, något som försvinner under varmförzinkningsprocessen. På den elförzinkade så är glödskallet borta, tack vare förberedelserna infor elförzninkningen. Skall du lacka ledstången i någon färg, rekommenderar vi därför de elförzinkade alternativet på ledstångskrok. Då får du en slät och fin yta på alla delarna.

Hur fäster man trappräcke?

Ledstångskroken är ett fäste för ledstång i trappa. Du fäster ditt trappräcke i väggfästet och sedan fäster du fästet i väggen. Monteringsmetoden variera beroende på vilken typ av vägg du fäster trappräcket i. Om väggen är av trä eller gips, monterar du med fördel fast väggfästet först, därefter placerar du din ledstång på fästet märker ut hålen, förborrar och skruvar fast ledstången, sedan är ditt trappräcke klart.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by sbyggumea (@sbyggumea)

I betong finns det två sätt att montera trappräcken:

•   Montera fast väggfästet i ledstången först
•   Montera fast väggfästet i väggen först

Om du monterar din ledstång i väggfästet först, kan du sedan enkelt markera ut infästningpunkterna på väggen, borra och fylla med ankarmassa. Denna metod omöjliggör inskruvning av stiftet, därför använd kemisk infästning.

Om du väljer att montera väggfästet först innan ledstången monteras, har du möjlighet att skruva in skruvstiftet i väggen. Därefter trä på täckbrickan och skruva på väggfästet på stiftet. Ledstången placeras och skruvas fast på det färdigmonterade väggfästet. I botten på sidan hittar du övriga delar du behöver för att montera trappräcke.