Polera Rostfritt

eller Aluminium, mässing, etc. I tre steg, från grovt till blankt.
  • Polera rostfritt steg 3
  • steg 1
  • steg2
  • polerpasta steg 3

Produktbeskrivning

Polera rostfritt eller andra metaller

De skivor du hittar här har som slutligt mål att skapa en spegellik blankpolerad yta på metaller, så som mässing, aluminium och rostfritt. Vi erbjuder olika typer av vinkelslipsmonterade rondeler som är till för att förbereda ytan på ditt rostfria material. Vilken du väljer beror på hur ojämn din metall är från första början. Har du svetsat i den, eller bockat den, så kan du behöva en grövre skiva. Börjar du med en kallvalsad yta utan grova ojämnheter, kan du hoppa över steg 1. Är ytan varmvalsad får bedömma grovleken på ojämnheterna och anpassa val av redskap därefter. 

Ta bort ojämnheter och stora repor - Steg 1  

För att jämna ut ytan och få bort de grövsta reporna behöver vi använda en slipskiva som tar relativt mycket på det rostfria, men som samtidigt inte skapar djupa repor som sedan behöver arbetas bort i nästa steg. Till detta använder vi en särksilt anpassad lamellrondel och för att distinktera den från övriga sliprondeller av lamelltyp, väljer vi att kalla den för polerlamell. 

Polerlamell finns i tre grovlekar: Polerlamell Steg 1 Fin    
  Polerlamell Steg 1 Medium
  Polerlamell Steg 1 Grov


Förbereda ytan för polering - Steg 2

I steg två använder vi oss av en hård skiva, Polerrondell, som till utseendet påminner om konventionell slipskiva fast är porös så som en lavasten. Denna rondell förbereder ytan för sin slutliga fas genom att få bort de sista som polerlamellerna inte lyckats råda bot på. Skivan är grov, men slät, inget sticker upp från skivan och grovheten utgörs av håligheter i skivan till skillnad från ett korn som sticker upp. 

Polerrondell finns i tre grovlekar: Polerrondell Steg 2 Fin    
  Polerrondell Steg 2 Medium
  Polerrondell Steg 2 Grov


Polera metallen - S
teg 3

När din yta är jämn och fin påbörjas arbetet med att polera. Detta gör du med en polertrissa som monteras på din vinkelslsip, den används tillsammans med polerpasta för att få fram en riktigt högglaspolerad yta på rostfritt stål. Rekomenderat varvtal 1520 rpm, inte mer.

Polertrissa och tillbehör Polertrissa Steg 3
   
  Polerpasta Steg 3
   

 

Om Rhodius slip- och kapskivor

Skivorna kommer från en tysk kvalitetstilverkare, något okänd för de flesta som inte spenderar merparen av sin arbetstid i verkstäder. Tillverkaren erbjuder produkterna i flera kvaliter, vi har valt att sälja de två bästa kvaliterna.

  • TOPLINE
  • PROLINE


Topline
är den högsta kvaliten och riktar sig till den som använder vinkelslipen stadigvarande. Skivan skall vara effektiv och du skall inte heller behöva byta den konstant pga åtgång.

Proline vänder sig till den som vill ha en bra skiva, men som inte nödvändigtvis vill betala extra för att slippa ett par sekunders byten och eller tid vid kapning. Det är fortfarande en kvalitesprodukt som avsedvärt skiljer sig från "brandade" skivor i den vanliga lågprishandeln.