Hem » Stål och Metaller » Varmförzinkat Stål » Varmförzinkad Plåt

Varmförzinkad Plåt

Galvad stålplåt med rostskydd för utomhusbruk eller mycket fuktiga inomhusmiljöer.

Varmförzinkad Plåt

Varmförzinkad stålplåt DX51D+Z275. En zinkbelagd stålplåt. Varmförzinkning är en av de billigaste metoderna för att förlänga livslängden med avseende på korrosion.

Varmförzinkad plåt har vitt skilda användningsområden och förekommer framför allt i bilindustrin samt i byggnadssektorn. Inom verkstadsindustrin förekommer varmförzinkad tunnplåt ofta i produkter som inte ska lackeras, typ fläktar och ventilationsrör med mera. Vi erbjuder dessa i tre format (2000x1000, 2500x1250 samt 3000x1500mm) och kan även tillhandahålla enklare klipptjänster.

Varmförzinkad plåt är mycket lämplig för miljöer med hög korrosivitet. Den varmförzinkade plåten håller korrosivitetsklass C4. Zinkbelagd plåt är ett billigare alternativ till rostfri plåt och är mycket lämplig för miljöer med hög korrosivitet. Vanliga användningsområden är:

  • Stadsområden
  • Industrier
  • Kustområden
  • Inomhus där du har en konstant fuktighet och stora mängder föroreningar.
  • Rengöringshallar för fordon och maskiner


Varmförzinkad plåt enligt SS-EN ISO 1461 håller en skicktjocklek på motsvarande 60 μm och SSAB räknar med att plåten utan vidare efterbehandling håller mellan 11 och 22 år i en korrosivitetsmiljö motsvarande C4 innan rost uppstår på ytan. Online på montano.se kan du enkelt köpa varmförzinkad plåt i den tjocklek och mängd du behöver.

Du är välkommen att besöka oss eller så skickar vi plåtarna till din adress, oavsett vart du bor i landet.