Hem » Maskiner och Verktyg » Verktyg » Mätverktyg » Vattenpass Hultafors

Vattenpass Hultafors

vattenpass av proffskvalite, finns i utförande, i olika längder
  • Vattenpass Hultafors
  • Vattenpass Hultafors PV
  • Vattenpass Hultafors DM
  • Magnetiskt vattenpass Hultafors HPV

 

Produktbeskrivning

Vattenpass Hultafors

För hantverkare är ett bra vattenpass en viktigt redskap för att kunna utföra sitt arbete. Därför har vi samlat kvalitetsprodukter från landets ledande tillverkar av vattenpass på en och samma plats. Hultafors erbjuder starka och hållbara vattenpass för alla situationer.

Vattenpass Hultafors HV

Stark greppvänlig aluminiumprofil. Okrossbara blocklibeller med mycket hög genomskinlighet och hållbarhet. Våglibell med +30% förstoringsglas och självlysande reflektor. Stötupptagande ändskydd och temperatursäkra libellinfästningar. Libellvätskan är en lättflytande färgad oljeblandning som ger bubblan en optimal möjlighet att röra sig. Motståndskraftig mot ultraviolett ljus och temperaturförändringar.

Vattenpass Hultafors PV

Extra stark aluminiumprofil. Transparenta och okrossbara blocklibeller med temperatursäkra libellinfästningar som ger hög motståndskraft mot ultraviolett ljus och temperaturförändringar. Våglibell med +30% förstoringsglas och självlysande reflektor. Stötupptagande ändskydd med anti-glid funktion. Libellvätskan är en lättflytande färgad oljeblandning som ger bubblan en optimal möjlighet att röra sig. Bubblan påverkas inte av statisk elektricitet eftersom vätskan är antistatisk.

Digitalt Vattenpass Hultafors DM

Robust aluminiumprofil med integrerad digital enhet för enkel mätning av stigning/lutning. Mätområdet är 360° och indelat i fyra stycken 90°-zoner. Libellerna är motståndskraftiga mot ultraviolett ljus och temperaturförändringar. Libellerna har +30% förstoringsglas och horisontallibellen har en självlysande reflektor. Enkelt batteribyte samt automatisk avstängning efter 5 min.

Toleransen är +/- 0,5mm per meter

Varför och när skall man välja ett digitalt pass: de digitala passen har fler användningsområden framför konventionella, vid lutningar får du en angivelse i grader på lutningen. Detta underlättar vid gipsbeklädnad av lutande tak eller väggar. En annan fördel är att exakt avläsning även kan ske i mörker och det underlättar när man arbetar med fall, där man vill slippa få vattensammlingar.

Magnetiskt Vattenpass Hultafors HPV, för stålkonstruktioner och smeder

Av aluminium. Ena anläggningsytan försedd med en eller flera magneter (antalet ökar med vattenpassets längd) för vidhäftning på järnkonstruktioner, rör och axlar. Rödlackerade samt försedda med ändkapslar av slagtålig plast. Med två libeller - en våg och en lod (våglibellen självlysande). Libellernas utformning medger runtomavläsning. Med upphängningshål.

Tolerans normalläge ±0.5 mm/m, upp och ner ±0.75 mm/m.

Torpedvattenpass

Ett slagtåligt vattenpass i röd polystyrenplast som tål temperaturer mellan –15°C och +60°C. Okrossbara blocklibeller med mycket hög genomskinlighet och hållbarhet. Våglibell med självlysande reflektor. Har V-spår i botten för att kunna användas på rör.