Corten

Cortenstål - Materialet som rostar men inte rostar sönder

Corten är ett Väderbeständig, rosttrög stål som vi lagerhåller som plåt och även säljer som remsor till rabattkant. Ursprungligt användningsområde var ytor som ej kunde rostskyddas effektivt, kaminer, skorstensrör och exempelvis rör i fartyg. Numera är detta ett relativt känt material, det finns på våra gator, torg, trädgårdar men också på tak, i takt med att dessa ytor alltmer blir till terrasser och används som offentliga miljöer.

Corten - som remsor till trädgården eller hela plåtar

Hos oss på montano kan du köpa Corten både som hel plåt och som klippta remsor väl anpassade för installation som rabattkant i din trädgård. Vi levererar dem över hela landet och säljer både till privatpersoner och företag. Du bestämmer tjocklek och höjd på ditt corten, vi klipper och levererar.

Cortenstål används till kantstöd och rabattkant

Ett växande användningsområde för Cortenstål idag är framförallt trädgårdsmiljöer och offentliga miljöer. En växande skara människor väljer Corten för att avgränsa sina planteringar. De bygger rabbatkanter och ramar in dessa med corten och skapar vackra stigar av stål och sten genom sina planteringar

Cortenstål klippt i 3m remsor - lätt att hantera

Vi erbjuder Cortenremsor på 3 meter, du väljer själv tjockleken och hur höga dessa skall vara. Längden på dessa gör att att transporter underlättas. Varje remsa har en hanterbara vikt och längderna gör att de går att transportera smidigt. Dessa är perfekta för den som vill bygga rabattkant eller kantstöd i corten. Du beställer enklast Corten online .

Avhämtning eller hemleverans av Corten

Om du väljer att hämta själv får du en avsiering när ditt Corten är klart, sen är du välkommen till vårt avhämtningslager i Bohus, strax norr om Göteborg. Väljer du hemleverans, packas ditt material och skickas med transportör. Du kommer att avsieras innan godset ankommer. I Göteborgsområdet kommer vanligtvis någon av våra kranbilar och lossar ditt Corten på tomten. Föraren ringer dig en stund innan.

Har du frågor om Corten, eller saknar du något storlek

Du når oss enkelt antingen via formulär , mail eller telefon 031-352 68 00.

Montano | RK |Kungälv 2020 Rostig Corten rabattkant