Hem » Beslag » Infästning » Kategori

Expander

  • Galvad expander godkänd för både sprucken och ej sprucken betong. Pinnexpande...
    från 5,03 kr
  • Varmförzinkad pinnskruv avsedd för injektering i betong tillsammans med ankar...
    från 15,75 kr
  • För sprucken och osprucken betong. Expander med långa gängor. CE-märkt samt R...
    från 11,25 kr

Expander 

Säker och pålitlig expander även vid montering i hårt krävande situationer med höga lastvärden. Har långa gängor som möjliggör användning med långa distanser mellan mutter och betong, distansmontering. Tekniskt godkännande för både sprucken och ej sprucken betong. Vår Expanderbult är CE-märkt från och med dimention M8 och uppåt.
Vi rekommenderar alternativa fastsättingsmetoder om, du tänkt placera expandern i tunna väggar. Om du behöver sätta dem nära varandra eller nära en betongkant. Slutligen vill vi avråda all form av användning i andra typer av material, tex lättbetong eller hålsten.
Mer information om våra expander hittar du här.

Varmförzinkad expanderbult

Expanderbult i stål, med en varmförzinkad yta. Fullgott skydd som inte rostar igenom i normala miljöer, kan användas utomhus. Bör undvikas i havsvatteniljöer och vi avråder skarpt att använda vid montering av aluminiumkonstruktioner.

Expanderbult i Rostfritt stål

Utmärkt valt i livsmedelsmöljöer, industrier och havsnära montering. Rostfri expander är ända alternativet när du monterar aluminiumkonstruktioner.

Vi har självklart även självgängande betonskruv.

Dessa används istället för expander då demontering av dem inte lämnar något mer än ett hål, som enkelt fylls med ankarmassa eller cement. Instalation sker då med momnetnyckel eller mutterknackare

Ett alternativ är också att kemiskt förankra gängstänger.

Det kan vara ett alternativ i anslutning till betongkanter, då kemisk förankring inte expanderar. Installationen är lättare än betongskruven, men kräver härdingstid och anpassning av längden på gängstången.

Har du frågor om våra expander eller dess alternativ.

Tveka inte att kontakta kundtjänst. Du når oss enkelt antingen via formulär , mail eller telefon ring Montano 031-352 68 00.