Fyrkantstång

 • AW6082-T6 högt motstånd mot korrosion, maskinbearbetas väl, i längder o...
  från 112,50 kr
 • Blylegerad kalldragen fyrkantstång, sätthärdas för slitstyrka och ythårdhet, ...
  från 97,50 kr
 • Fyrkant i konstruktionsstål S235JR, materialet sågas till 1m längder inom 1-3...
  från 35,00 kr
 • blylegerad CW614N för mekanisk bearbetning, 1 meter skickas som paket
  från 115,00 kr
 • Varmvalsad, obehandlad, för verkstadskomponenter, lätt belastade konstruktioner
  från 36,00 kr
 • Konstruktionsstål med glödskal, svetsbar, kan bockas, valsas till mjuka forme...
  från 423,00 kr
 • Stål i 1.4301 i 3 m längder, svetsas utan förvärmning, anskaffning.
  från 188,75 kr

Fyrkantsstång

Montano lagerhåller fyrkantstång i ett antal material, samtliga har lite olika egenskaper och användningsområden. Fyrkantsstången säljs normalt i 6 och 3 meterslängder, men vi har också ett sortiment av 1 meters längder för dem som inte behöver så mycket.

Fyrkantsstål 

Fyrkantstål har vi i lite olika utföranden.
Fyrkantsstål S235JR är vanligt så kallat bondstål, denna stång har en lägre hållfasthet och sträckgräns. Den lämpar sig för konstruktion av icke tungt belastade konstruktioner.
Fyrkantsstål S355J2 är även det ett vanligt stål fast konstruktionsklassat, dvs det har en högre sträckgräns och hållfasthet än vanligt bondstål. All fyrkantsstång i S355J2 kan levereras med Certifikat och ingå i bärande konstruktioner.
Fyrkant Automatstål SS1914 Detta är ett specialstål som mest är lämpat för mekanisk bearbetning, dvs sågning, fräsning etc. Det är kalldraget och har mycket goda tolleranser, kan härdas, men ej svetsas eller varmformas.

Aluminium Fyrkant

Fyrkantsstång i aluminium, levereras i 3 meters längder i legeringen 6082. Det är en utmärkt legering för maskinbearbetning med hög hållfasthet, dock är det svårt att få till en fin yta på stången, vilket har med legeringens sammansättning att göra. Aluminium fyrkantstången är svetbar.

Mässing Fyrkant

Fyrkanten i mässing har vi i ett begränsat sortiment, i en kvalite som är lämplig för maskinbearbetning. Fyrkanten säljs i 1 meters längder.