IPE Balk

IPE Balk

IPE balken är relativt vanlig balk i mindre stålkonstruktioner, där belastningarna är lägre. IPE, där IPE står för Europa Profil I, är en stålprofil utformad enligt Euronorm 19. Balken har i jämförelse till en HEA en mycket lägre vikt och ger fördelar vid montering. Den är att föredra vid byggande av stommar för maskinhallar, lador eller byggnader utan våning ovanpå. IPE används även som komplementbalk i delar av annars grova stålkonstrukener som är lättare belastade. Montano lagerhåller de vanligaste dimensionerna av IPE balk.

IPE Balk Obehandlad

Vårt lagersortiment av Ipe 80 - 140 är i stålkvaliten S275JR, för 355 i smådimentionerna vänligne kontakta kundtjänst. IPE balk från dimentionerna 160 levereras i stålsorten S355J2 och enligt standard EN 10025-2:2004. IPE 160 och uppåt är en ingående produkt och uppfyller kraven enligt EN 1090, EXC 4.

IPE Balk kapad

Mindre längder av IPE balkar kapas efter beställning. Längdtolleransen är -0/+ 100mm.
Vid avhämtning från vår yrkesbutik måste kapad IPE förbeställas.

IPE Balk Blästrad och målad

Vi kan även leverera blästrad och grundmålad IPE, direkt till ditt bygge i hela landet. Leveranstiden på blästrad och målad varierar, beroende på kö till blästern. Vänligen kontakta oss för dagsaktuell pris och leveranstid.

Varmförzinkad IPE Balk

Varmförzinkad IPE även kallad galvad IPE. En galvad IPE har en relativt högre vikt än en obehandlad, ca 6% högre, men med galvvikten är den fortfarande mer lätthanterlig än HEA. Galvad IPE kan användas för lätt belastade stålkostruktioner som inte är inbyggda, dvs saknar ett väderskydd. Så som skärmtak eller öppna maskinhallar.

IPE BALK EN1090 EXC 4

Alla IPE balkar from 160 kan levereras med Certifikat, vänligen uppge att du önskar Cert vid beställning.

Har du frågor om våra IPE Balkar?

Tveka inte att kontakta kundtjänst. Du når oss enkelt antingen via formulär , mail eller telefon 031-352 68 00.