Hem » Stål och Metaller » Plåt » Kallvalsad plåt

Kallvalsad plåt

Kallvalsad Tunnplåt

Kallvalsad plåt används inom många olika applikationsområden där det krävs tunnare plåt och där produkterna i regel skall lackeras eller på annat sätt ytbehandlas. Materialet är lätt att forma och sammanfoga och har fina ytor för vidare ytbehandling. Genom formning kan tunnplåten förstyvas och få ökad stadga och bärförmåga.

Vid förfrågan och behov kan vi ta fram andra typer av tunn stålplåt så som: DC03 för medelsvår pressning. DC04 för krav på hög pressbarhet. DC05 avancerad formning med bästa pressbarhet vid dragpressning. DC06 för avancerad formning med bästa pressbarhet vid såväl drag- som sträckpressning.

Vad är kallvalsad plåt

Kalvallsad plåt kallas plåt som vallsats i kallt tillstånd, har högre ytfinnish, mindre ojämnheter och saknar det glödskall som normalt sätt kommer med varmvalsad plåt. Kallvalsad plåt kan bara kostnadseffektivt produceras upp till vissa tjocklekar. I praktiken är kallvalsad plåt synonymt med tunnplåt och något förenklat, varmvalsad som grovplåt.

Hittar du inte den tunnplåt du söker?

Du kanske istället är intreserad av vårt vår Aluminiumplåt, vår rostfria och syrafasta plåt eller vårt sortiment av varmförzinkad plåt.

Har du frågor om Kallvalsad plåt?

Tveka inte att kontakta kundtjänst. Det vi inte har på vårt lager i Bohus, strax norr om Göteborg kan vi allt som oftast hjälpa till med att ta hem från våra leverantörer. Priser anges vanligtvis per styck och är stafflade, vilket innebär att du alltid kommer att få ett bra pris på din önksade kvantitet. Du når oss enkelt antingen via formulär, mail eller telefon 031-352 68 00.