Hem » Stål och Metaller » Plåt » Durkplåt » Aluminium Durkplåt

Aluminium Durkplåt

Producerad med mycket hög korosionsbeständighet och svetsbarhet. Den lämpar sig för marina och industriella miljöer. Den har många användningsområden, den är vanligt förekommande som klädsel för lasbilsflak, gångramper, men också för trappsteg upp i maskiner och fordon. Aluminiumdurken är slitstark och påverkas inte nämnvärt av oaktsam hantering.
Lagerhålles i tillståndet H114. Mer info
Fraktkostnaden mellan produkteran varierar beroende på storlek. skickas antingen som paket eller som skrymande gods med lasbil.
Kan skickas med DHL paket skrymmande gods med högt fraktpris

Semesterstängt 12 juli - 2 augusti, order inkommande under perioden levereras ut i turordning i augusti.

skriv ut knapp

Aluminium Durk

Durken är producerad av en legering med mycket hög korosionsbeständighet och svetsbarhet. Den lämpar sig för marina och industriella miljöer. Den har många användningsområden, den är vanligt förekommande som klädsel för lasbilsflak, gångramper, men också för trappsteg upp i maskiner och fordon. Ett annat område är klädsel av dörrar till sopprum och källare. Aluminium durken är slitstark och påverkas in nämnvärt av oaktsam hantering. Lagerhålles i tillståndet H114.

Legeringen AW5754

Är en mycket vanlig legering som både finns som varm- och kallvalsad. Produceras i stora kvantiteter tack vare att den är relativt lättsvetsad och har mycket god motståndskraft mot korrosion. Legeringen är mycket vanlig utomhus och i kustnära miljöer där det ställs höga krav på korrosionsbeständighet. Den lämpar sig för marina och offshore applikationer, EN AW 5754 kallas ofta för den "saltvattensbestända" legeringen. Plåten har hög svetsbarhet, svetsas med både MIG och TIG, lämpar sig mycket väl för anodisering och är livsmedelsgodkänd enligt EN 602. Kan varmformas med uppvärmning till ca 360-380 °C och är lämplig för enklare bockning i kallt tillstånd.

Bearbetning av Aluminium

Generellt om bearbetning av aluminium

Viktigt att notera är att aluminiumets mekaniska egenskaper påverkas avsevärt vid upphettning av materialet. Svetsning är den åtgärd som försvagar materialet mest, i och med det behöver man redan under konstruktionsfasen ta värmens effekter i beaktning. En andra sak som vi vill att du tar med innan du börjar jobba med alumininium, är att den inte går att kombinera tillsammans med varmförzinkade detaljer, alltså aluminium får inte röra något galvat.

Kapa eller klippa aluminium

Aluminium kan vara segt att kapa, trotts att det är relativt mjukt. Klippning med gradsax är att rekommendera i den utsträckning det är möjligt och tillgång till maskinerna finns. Vi på Montano kan hjälpa till med kapningen och offererar det efter erhållen ritning. Skall aluminiumet kapas med vinkelslip så finns det särskilt anpassade kapskivor för aluminium. Det är viktigt att du använder rätt skiva eftersom fel skiva kan orsaka onödigt hög värmeutveckning. Använder du en begagnad skiva, så då till att den inte använts på något som rostar. Kapskivan kan överföra rostande partiklar och snittytan på din alumininiumplåt kan ganska snabbt få oönskade missfärgningar.

Borra i Aluminium

Aluminium är ett speciellt material och borrning kan i princip ske med vilket metallborr som helst. Har du inga metallborr så rekommendera vi att i så fall köpa vanliga HSS metallborr med en vinkel på borret på 118°. Den enda anledningen till det, är att dessa är billigast, ett dyrare borr som är legerat med kobolt är enbart skörare och ger inga fördelar överhuvudtaget när du borrar i aluminiumet. Det är extra viktigt att har ordentligt med kylning när du borrar i aluminium.

Skruva i Aluminium

Huvudregeln är att inte använda varmförzinkad / galvad skruv. Vi rekommenderar rostfri skruv A4, detta pga av tillgängligheten, det relativt låga priset och rostmotståndet. Tänk även på att det kan vara svårt att få till tillräckligt med gänga i plåten för att det skall hålla för belastningar.

Kallforma aluminiumplåten

Det går utmärkt att kallforma denna alumininium legering, tänk bara på att val av tjocklek även sätter begränsningar.

Svetsa i aluminiumplåten

Legeringen lämpar sig för svetsning, förutsatt att rätt tillsatsmaterial används. Tänk på att värme kraftigt påverkar alumininiums egenskaper så som styrka.

Frakt och vikt

Aluminium Durk säljs i 5 format

Kan skickas med DHL paket
Dessa två format ryms i fraktbolagens paket storlekar och kan skickas som paket till företag eller med hemleverans, vi kan också skicka dessa för uthämtning på ditt lokala uthämtningsställe.

skrymmande gods med högt fraktpris
De större formaten med aluminiumdurk läggs på en regelpall som sedan ligger ner under hela transporten. Som oftast kan fraktbolagen inte lasta något annat ovanpå utan att plåten tar skada och fraktpriset beräknas därför på golvytan plåten upptar. Så kallar flakmeterpris. Du ser omgående aktuellt fraktpris för ditt köp i kassafunktionen.

Emballage

I fraktpriset ingår en plåtpall och ett täckpapp/plast, plåten bandas fast i detta och är anpassade för hantering med truck. En enskild plåt kan troligen handlossas med lite hjälp, se dock till att skydda händer från vassa kanter.

Kranbilsleverans inom Göteborgsområdet

För adresser inom Göteborgsområdet kör vi ut med någon av våra kranbilar. Bilarna är upp till ca 12 meter och det är bra om du kontrollerar att vi kan komma fram överallt och att det inte råder viktbegränsningar för fordon. Är du osäker kan du alltid kontakta vår kundtjänst.

Avhämtning av plåt på vårt lager norr om Göteborg.

Vi bistår med trucklasstning om du kommer och hämtar hos oss. Surningsredskap anpassade för standardinfästning på lastbilar och flak finns att köpa hos.

Vad väger en aluminium durk

Tabellen visar de olika durktjocklekarna och formaten vi erbjuder samt dess vikter. Formatet anges i mm
Tjocklek2000x10002500x12503000x1500
2/4 - 20 kg -
3/5 18 kg 29 kg 41 kg
5/7 30 kg 36 kg 67,5 kg
       

Dessa tabeller finns hos oss så att du kan planera en säker transport och eller lossning, innan ditt köp. Tänk på att det kan tillkomma emballage som väger ett par kilo och att emballaget kan vara bredare och längre än godset. Hos oss ingår emballaget ingår i fraktpriset.
Vikten på durken är leverantörens uppgifter.