Durkplåt

 • Stålplåt med mönster - durk till golv på båt, till ramp eller industrigolv, a...
  från 1848,00 kr
 • halkskyddande durkplåt i stål S235JR med tårmönster, i flera tjocklekar och f...
  från 1449,00 kr
 • Producerad med mycket hög korosionsbeständighet och svetsbarhet. Den lämpar s...
  från 281,25 kr
 • Durkplåtsprofil för ingjutning i flera utföranden, bla färdigarmerad ...
  från 1151,25 kr
 • Tröskeljärn garage 2500 mm, 3000 mm samt 5880 mm för ingjutning i beton...
  från 843,75 kr

Durkplåt

Durkplåt är samlingsnamnet för all plåt som har uppstickande formationer i syfte att skapa ett halkskydd på ytan.

Durk plåt stål - Rutplåt och tårplåt

Durkplåt i stål erbjuds i 2 olika utföranden, den ena tårmönstrad och den andra en rutplåt med slutna upphöjningar. Vilken du väljer är efter beror på estetiken, rutplåten kan samla med smuts i rutorna. Båda levereras med samma uppstick som varierar med tjocklek.

Aluminium durk

Mönstrad aluminiumplåt benämns durk, 2/4, 3/5, 5/7 osv. Första siffran syftar till plåtens tjocklek och andra siffran till plåtens tjocklek inklusive de uppstickande mönstret. Illustreras enklast i bild.

Mönstret på durkplåt och hur tjockleken beräknas.

Aluminium durkplåt leveraras i legeringen 5754. Den är saltvattenbeständig och används ofta i offshore på fartyg och plattformar. Den kan bockas till enklare former i kallt tillstånd och svetsas med både MIG och TIG. Den är godkänd i livsmedelsmiljöer och går bra att anodisera. Plåten har uppstickande mönster i form av 5 st sträck, som ligger växelvis och bildar ett halkskydd. Den är går relativt bra att köra på med pallyftare. Men skall du klä ett flak med denna plåt, rekommenderar vi dig starkt att byta till en pallyftare med mjuka hjul. Framförallt för ljudnivåns skull.

Durkplåt ramp - rutplåt

Rutplåt går mycket bra att använda som durk ramp, den finns i tjocklekar på upp till 10mm och behöver därmed inte avväxlas lite tätt. I bilden nedan ser du en ramp lågt byggda lastbilar och trailers. Dessa är lägre i sitt utförande vilket medför att de måste lastas vid portar speciellt anpassade för dessa. I de fall då portar inte finns att tillgå, bygger man enklast en flyttbar ramp. Denna durkplåt ramp är byggd av 8mm rutplåt, avväxlad med HEA Balk.

Durkplåt ramp för låga lastbilar

Byggd av Maskin och Industrisevice i Göteborg AB

Durkplåt till släpkärra eller släpvagn är oftast Aluminium durk

Aluminiumdurk passar utmärkt till durk inredning i lastutrymmen på släpvagn eller kärra. Aluminiumdurken är förhållandevis lätt och ökar där med inte totalvikten på släpet avseddvärt. Aluminium durkplåt 5 mm lämplig att använda till golv. Durkplåten finns även i tunnare utförande, ner till så kallad 2/4, dvs 2 mm tjock med ytterligare 2 mm mönster som skticker upp. Vill du klä sidorna på din släpvagn med aluminium, rekommenderar vi en 3-5 mm slät plåt de första 2-3 decimetrarna för att fungera som skydd emot pallar, pallyftare och liknande. Medan de övre delarna med fördel kläs med en tunnarere aluminiumplåt. I vårt sortiment har vi en Aluminiumplåt i legeringen AW1050, denna har mycket god korrosionsmotstånd och går bra att kallforma utan att sprickbildningar sker.

Klippning av durk till valfritt format

Vi erbjuder klippning och materialanpassning efter erhållen ritning/skiss. Offert ges efter erhållen ritning/skiss.