Hem » Stål och Metaller » Plåt » Durkplåt » Rutplåt ståldurk

Rutplåt ståldurk

Stålplåt med mönster - durk till golv på båt, till ramp eller industrigolv, av stål S235JR Mer info

Semesterstängt 12 juli - 2 augusti, order inkommande under perioden levereras ut i turordning i augusti.

skriv ut knapp

Rutplåt

Mönstervalsad Rutplåt S235JR med förbättrande grepp och högre säkerhet på gångytor. Rutplåten är en durkplåt som har en högre slistyrka än tårplåten, men den är svårare att hålla ren. Rutplåten, likt andra durkplåtar används som effektiva halkskydd i trappor eller som golvplåt. Rutplåten är inte att rekommendera utomhus då vattenansamlingar mellan rutmönstret kan frysa, vilket kan förvärra halskyddet snarara än att bistå. 

Rutplåten är även vanligt som durkplåten i luckor nedfällda i betong och då i kombination med profil nr 2, som är anpassad för byggande av ramverk för durkplåt.

Teknisk Specifikation

Handelsnamn: Rutplåt S235JR
Benämning: Durkplåt
Teknisk förkortning:
Material: S235JR
Utförande: Varmvalsad
Yta: Mönstrad durkplåt
Svetsning: God, CEV max 0.35
Ytbehandling:
Varmförzinkning: Går bra att varmförzinka
Målning: Plåten är varmvalsad och restera av glödskal kan förekomma.

Bearbetning av rutplåt

Kapa rutplåt

Klippning med gradsax är att rekommendera i den utsträckning det är möjligt och tillgång till maskinerna finns. Vi på montano kan hjälpa till med kapningen och offererar det efter erhållen ritning. Om stålplåten skall kapas med vinkelslip rekommenderar vi en bättre / dyrare skiva, eftersom dessa har en tendens att bespara en hel del mödosamt arbete. Det är ganska vanligt att använda plasmaskärare, eller skärbrännare för att formatanpassa plåten.

Borra i rutplåt

Stålsorten är relativt enkla att borra i, men plåttypen kan vara besvärlig, det beror mest på att rutplåtarna oftast är tjockare och svårhanterliga. Plåtstorleken förutsätter nästa användning av magnetborrmaskin, även om man självfallet kan använda handhållna maskiner till enstaka hål. Både cylindriska och Morsekona borr skall hålla 118° vinkel på skären och vara av HSS kvalitet, för bästa effekt. Enklast är att borra ut hålen från den plana sidan på plåten.

Skruva i rutplåten

Att skruva i rutplåt går bra, det finns ordentligt med material oavsätt om du vill gänga i plåten, svetsa fast en mutter eller försänka ned en skruvskalle.

Kallforma rutplåt:

Plåttypen kan bockas utan förvärmning, vad du klarar av att åstadkomma utan värme är dock lite begränsat.

Frakt och vikt

Durkplåtar är skrymmande

Plåtarna läggs på en regelpall som sedan ligger ner under hela transporten. Som oftast kan fraktbolagen inte lasta något annat ovanpå utan att plåten tar skada och fraktpriset beräknas därför på golvytan plåten upptar. Så kallar flakmeterpris. Du ser omgående aktuellt fraktpris för ditt köp i kassafunktionen.

Emballage

I fraktpriset ingår en plåtpall och ett täckpapp, plåten bandas fast i detta och har ett gott skydd mot föroreningar. Plåtpallarna är anpassade för hantering med truck.

Kranbilsleverans inom Göteborgsområdet

För adresser inom Göteborgsområdet kör vi ut plåtarna med någon av våra kranbilar. Bilarna är upp till ca 12 meter och det är bra om du kontrollerar att vi kan komma fram överallt och att det inte råder viktbegränsningar för fordon. Är du osäker kan du alltid kontakta vår kundtjänst.

Avhämtning av plåt på vårat lager norr om Göteborg.

Vi bistår med trucklasstning om du kommer och hämtar hos oss. Surningsredskap anpassade för standardinfästning på lastbilar och flak finns att köpa hos.

Att tänka på vid egen transport av plåt.

•  Plåtar kan ha vassa kanter och gör lätt revor på bilinredningar och skadar händer.
•  Plåtar kan trotts grova tjocklekar fladdra vid minsta gupp och kräver ordentlig förankring under transporten.
•  Plåtar har ett enormt vindfång, vilket gör dem mycket olämpliga att sätta på takräcke.

Vad väger en durkplåt

Dessa tabeller finns hos oss så att du kan planera en säker transport och eller lossning, innan ditt köp. Tänk på att det kan tillkomma emballage som väger ett par kilo och att emballaget kan vara bredare och längre än godset. Hos oss ingår emballaget ingår i fraktpriset.Vikten på durken är leverantörens uppgifter.
Rutplåt2000x1000 2500x1250 3000x1500
4 mm - 112 kg -
5 mm 88 kg 137 kg 197 kg
6 mm 104 kg - -
8 mm 136 kg - 305 kg
10 mm 168 kg - -