Hem » Stål och Metaller » Rör och Profiler » Fyrkantsrör » Aluminium Fyrkantsrör

Aluminium Fyrkantsrör

Vi lagerhåller ett stort sortiment av fyrkantsrör och aluminiumprofiler. Dessa erbjuds i tjocklekar från 2 mm. Dessa rör levereras normalt i längder om 6 meter, pris anges per längd.

Våra Aluminiumrör levereras i denna vanliga legering för stång och profiler. De värmebehandlade profilerna har mediokra mekaniska egenskaper, men lämpar sig med sin korrosion motståndskraft, mycket bra inom bil och tågindustrin. Detta innebär produceras därmed i att legeringen produceras i mycket höga kvantiteter till en lågt pris. Aluminiumlegeringen lämpar sig mycket väl till anodisering, en form av ytbehandling genom elektrolytisk oxidationsprocess. Detta ger möjligheten att ytbehandla fyrkantsrören i ett brett spektrum av färger. Aluminium i denna legeringen går mycket bra att svetsa med både MIG och TIG, förutsatt att rätt tillsatsmaterial används. Tempererat material som möjliggör kallformning i denna legering kan besvärligt att maskinbearbeta, något som minskar med graden av härdning. Legeringen är godkänd enligt EN602 för användning inom livsmedelsindustrin. Anodisering rekommenderas följa DIN17611 för bästa resultat på legeringen.

Teknisk Beskrivning
•   Handelsnamn: Kvadratiska och rektangulära extruderade rör AW-6060
•   Benämning: Aluminium fyrkantsrör
•   Material: EN AW 6060 EN AW-Al MgSi
•   Tillstånd: T6 Upplösningsbehandlat och varmåldrat
•   Yta: Mycket hög ytkvalite, lämplig för efterbehandling
•   Norm: EN 573-3:2007
•   Svetsning: MIG, TIG och GAS. Med tillsatsmaterial enligt EN ISO 18723 Värmen vid svetsning reducerar materialels mekaniska egenskaper med uppemot 50% ref. EN 1999-1

Angivna mått är yttermått x yttermått x godstjocklek
Mer info

Semesterstängt 17 juli - 4 augusti