Hem » Stål och Metaller » Rör och Profiler » Runda Rör » Aluminiumrör 1 meter

Aluminiumrör 1 meter

Runda rör av strängpressad aluminium, legering 6060 i tillstånd T6 om inte annat anges. Leveraras i 1 meter längder, som kapas mot beställning.

Aluminium Rör i Legering AW6060
AW6060 är en vanlig legering i stång och profiler. De värmebehandlade profilerna har mediokra mekaniska egenskaper, men lämpar sig med sin korrosion motståndskraft ...

Angivna mått gäller ytterdiameter x godstjocklek
Mer info

Aluminium Runda Rör 1 meter

Aluminium runda rör med aluminiumlegering EN AW-6060 och AW-6082. Lagerhålls och levereras normalt i längder om 6 meter, men kapas mot beställning till 1 meters bitar. 
Våra runda aluminium rör är strängpressade och levereras med tillstånd T6, om inte annat anges.

Aluminium Rör i Legering AW6060

AW6060 är en vanlig legering i stång och profiler. De värmebehandlade profilerna har mediokra mekaniska egenskaper, men lämpar sig med sin korrosion motståndskraft, mycket bra inom bil och tågindustrin. Detta innebär produceras därmed i att legeringen produceras i mycket höga kvantiteter till en lågt pris. Aluminiumlegeringen lämpar sig mycket väl till anodisering, en form av ytbehandling genom elektrolytisk oxidationsprocess. Detta ger möjligheten att ytbehandla materialet i ett brett spektrum av färger.
Aluminium rör legeringen AW6060 går mycket bra att svetsa med både MIG och TIG, förutsatt att rätt tillsatsmaterial används. Tempererat material som möjliggör kallformning i denna legering kan besvärligt att maskinbearbeta, något som minskar med graden av härdning.
Legeringen är godkänd enligt EN602 för användning inom livsmedelsindustrin.
Anodisering rekommenderas följa DIN17611 för bästa resultat på legeringen.

Användningområden för Aluminium runda Rör:

Fackverk, tunnor, flak i lastbilar och kylcontainer och många andra konstruktions- och transportapplikationer

Aluminium Rörs Egenskaper:

Lödbarhet, God
Svetsbarhet - Gas: God
Svetsbarhet - Båg: God
Motståndssvetsning, God
Kallformningsförmågan, God
Mekanisk bearbetning, God