Hem » Beslag » Infästning » Träskruv » Ankarskruv C4

Ankarskruv C4

Montangeskruv med borrspets avsedd för montering av stommar - Torx Mer info

Ankarskruv C4

Ankarskruven används vid förankring av byggbeslag i träkonstruktioner - den är speceillt anpassad att passa de hål i byggbeslagen som kallas spikhål. Skruven har en enda längd och klarar en specifik mängd belastning. När du i ritningen läser att du skall ha minst 6 ankarskruv - så beror det på uträkningen av belastning. Ankarskruven är alltså en standardprodukt med specifika mått och specifika krav ställda på den. Köp aldrig en ankarskruv som saknar CE-märkning eller korrosionsklass märkning, typ C4.

Ankarskruv C4 och CE-märkt

Denna ankarskruv har ett ytbethandling som håller för Svenskt klimat, den är klassad C4 och uppfyller byggnormerna enligt EN 14592 vilket innebär att det är CE-märkt byggprodukt.
C4 CE-märkt - Conformité Européenne Skruven behöver ej forborras - har borrspets

Ankarskruvens användning

Ankarskruven passar in i de spikhål på byggbeslagen, som man ser på olika ritningar. Det brukar finnas 5 mm spikhål och oftast även bulthål i ett par olika dimensioner. Hålen varierar med storleken på beslaget, eller snarare med den förväntade lasten som beslaget väntas bära, Bulthålen är vanligtvis från 8 - 13 mm. Ankarskruven används ofta i kombination med konstruktionsskruv för att uppnå den önskade bärigheten i konstruktionen.

 

skiss som illustrerar spikhålen i en balksko