Hem » Infästning » Träskruv

Träskruv

Träskruv

Montano har träskruv som passar de flesta montage i trä, spånskivor, plywood, stommar och reglar. Välj bland flera olika materialen på skruvarna efter ditt behov. Vi har allt från små rostfria försänkta träskruv stora varmförzinkade träskruv med sexkantigt huvud. Skruv finns i både hel- och delgängat utförande.

Skruv med borrspets - slipp förborra för skruv

De flesta skruvar finns numera med borrspetsar som gör att du slippet förborra för skruven. Även om materialet är av sådan karaktär att du inte behöver förborra, gör spetsen att du undviker sprickbildningar nära kanter och de underlättar ditt nerskruvande. Borrspetsen gör också att inte lika hårt tryck behöver appliceras vilket underlättar ditt skruvande.

Fransk skruv - med eller utan fläns och borrspets

Franska träskruv kallas också för konstruktioneskruvar, dessa används när man behöver högre hållfasthet än vad en vanlig skruv eller spik kan åstakomma. Vi erbjuder fransk skruv med fläns och borsspets alternativt som vanlig standard fransk skruv. Den franska skruven med fläns erbjuds som hållfasthetsklassad. Vi har medvetet valt ta en skruv i 8.8 i kvalite, detta för att skruven skall leva upp till namnet konstruktionsskruv. Som Rostfri lagerhåller vi fransk skruv enbart som A4 syrafast. Vår ambition är att bara levera fransk skruv av högsta kvalite.

Rostfri träskruv

Rostfri är samlingsnamet för två grupper av material.
Rostfritt A2 som faktiskt får en hel del rost i vårt klimat, men är mycket lämplig att användas inomhus.
Rostfritt A4 också känd som syrafast, som klarar vårt klimat mycket väl, även om den med tiden kan få lite missfärgningar om den utsätts för havsvatten.
Vi har rostfri skruv i både A2 och A4, läs nogrannt beskrivningen längst ner på artikelsidan så att du väljer rätt skruv för ditt behov.

Rostfri träskruv CSK

En billig rostfri träskruv A4 med försänkt skalle och stjärnspår av typen PZ Pozidriv du hittar rätt kvalitetsbits för ca 6 kr här Skruven är rostfri A4, dvs syrafast och levereras i små förpackningar så du kan köpa rätt mängd.

Rostfri fransk träskruv A4

Rostfri fransk träskruv A4 syrafast , mycket väl lämpad för utomhusbruk i vårt klimat. Den franska skruven fungerar väl även i marina miljöer. Den är delgängad till 60% av skruvlängden och säljs som lösvikt skruv. Tabell med nyckelvidd på produktsidan.

Syrafast träskruv med borrspets

Försänkt skruv i A4 syrafast stål, själborrande spets för havsnära montange. Kommer inte att utsättas för rostangrepp på samma sätt som en vanlig rostri skruv. Denna skruv är vaxad, inte för rostskyddets skull utan för att minska friktionen mot trämaterialet du skruvar i. Vi rekommenderar denna skruv varmt till alla som renoverar en gammal sjöbod, eller bygger brygga. Den blanka skruvskallen kommer i de miljöerna att smälta in efter ett par år. På bryggor och däck kommer den att bli skinande ren var gång du gör rent trallen. Borrspetsen gör att den fungerar bra även i hårda träslag, även om vi rekommenderar försänkning i Hardwood. Prisvärda försänkare till skruvdragare hittar du här.

Träskruv utomhus C4

Vanlig försänkt träskruv behandlad att utstå ett svenskt klimat. Denna skruv har ett modern torxspår som gör att du får bra grepp och slipper runda skallar och bits. Bitsen är numera snuskigt billiga och kan användas som en slit och släng vara, men vi rekommenderar ändå att du väljer ett kvalitetsbits. De kostar från ca en 10a. Skruven har en grymt vass spets och borrar sig ner i vanligt trallvirke med lätthet. Du kommer uppskatta den framför andra märken i lågprismarknader.