Hem » Maskiner och Verktyg » Maskiner » Slipmaskiner » Bandslip 75x2000mm

Bandslip 75x2000mm

Bandslipmaskin för den mindre verkstaden och garaget. Avsedd för slipning och polering av stål, metall, trä och plast.

Bandslip stationär

Denna bandslipmaskin används främst för polering och slipning av metall, trä eller plastarbetsstycken för att ta bort ojämnheter, maskinen kan även användas för att polera ytor för att få dem att glänsa.

Teknisk specifikation

Maskinen kräven 3 fas anslutning och är CE-märkt

•   3-fas 400V / 50Hz 
•   Motorstyrka: 3kW
•   Bandhastighet 29m/s
•   Bandbredd: 75mm
•   Bandlängd: 2000mm

Det följer med en manual till varje maskin och en Engelsk manual kan även laddas ner.

Säkerhetsföreskrifter

Maskinen är avseed för fast installation, skall skruvas fast i underlag och är inte tänkt att vara portabel. Den har tydliga instruktioner för hur arbetet skall bedrivas säkert. Den är försedd med alla de skyddsanordningar som maskintypen kräver. Rekommendationerna är att slipning enbart skall ske av personer som har rätt utbildning och satt sig in i maskinens säkerhetsföreskrifter. Maskinen är försedd med skyddskåpor som kan tas av vid byte av slipband, men skall enbart användas med kåporna på. I manualen har tillverkaren dokumenterat riskerna med arbetet. Maskinen uppfyller kraven från myndigherna.

Sprängskiss och reservdelar

Denna slipmaskin har en mycket enkel konstruktion och ett okomplcerat elsystem. Tanken är att du skall kunna använda maskinen i många år framöver och själv skall kunna laga fel som uppstår. Det medföljer sprängskiss och reservdelsförteckning. Det mycket enkla elsystemet är också väldokumenterat så att fel som uppstår enkelt skall kunna lagas av vem som helst med kunskap inom elområdet.

Du kanske också är intresserad av
  • För stationära bältslipare, slipar stål och metaller, rostfritt, för industri...
    från 85,00 kr