Hem » Maskiner och Verktyg » Borr » Metallborr » HSS Metallborr

HSS Metallborr

För handhållna borrmaskiner, 118˚ vinkel på skäret, snabbstål, för stål och mjuka metaller. Mer info

Kontor och lager håller stängt fredag 21 juni (midsommarafton).

skriv ut knapp

HSS Metallborr - Spiralborr DIN 338

HSS metallborr med seghet och precision kombinerad med utmärkt skäreffektivitet för borrning av legerat och olegerat stål. HSS, (High speed steel) Snabbstål, ett stål som behåller sina egenskaper vid höga varvtal och stor värmeutveckling. Stålet håller sin skärpa upp till temperatuer upp till 600°C. Borrtypen följer gällande DIN-standard
Lämpligt för borrning i andra metaller så som koppar, mässing, zink och aluminium. Idealisk för handhållna borrmaskiner och skruvdragare. Spiralborr med cylinderskaft. Metallborrets spets är 118°vilket ger en effektiv skärning på mjukare metaller.

Metallborret är olämpligt för rostfritt stål eller hårdare - Skärvinkeln är fel och legerigen är varken titan- eller Koboltförstärkt. Rekommenderas istället för ickehärdade konstruktionsstål eller mjukare, skärolja rekommenderas vid håltagning.

HSS Metallborr - Reducerat för standardchuck

De grövre borren går vanligtvis inte ner i chucken på en handhållen borrmaskin och vi har därför ett sortiment av HSS Metallborr med reduceredad fattning, som passar vanliga borrmaskiner,

Hss metallborr reducerat

HSS Borrsats

HSS spiralborrset seghet och precision komvinerad med utmärkt skäreffektivitet för borrning av legerat och olegerat stål. Lämpligt för borrning i andra metaller så som koppar, mässing, zink och aluminium. Idealisk för handhållna borrmaskiner och skruvdragare. Cylinderskaft.

Spiralborrset HSS DIN 338 RN 118°
Set innhåller storlekarna 2, 3, 4, 5, 6 och 8 mm

metallborrset