Sträckmetall

Perforerad plåt, sträckt, så att perforeringen bildar hål, obehandlad, galvad. Beställning av måttanpassning är ej möjlig. Denna produkt finns som obehandlad och som varmförzinkad beroende på användningsområde. Den obehandlade används som allra oftast för att svetsas in i någon typ av konstruktion som antingen halkskydd eller som avgränsare med ljusgenomsläpp. Ljusgenomsläppet gör att den även är förekommande i industriella miljöer som fasadbeklädnad, men då i färdig förzinkat utförande. Mer info

Förklaring till benämningen
skiss sträckmetall maska
Dimensions beskrivning: 42x18/4,5x3,0mm
Masklängd: 42mm
Maskbredd: 18mm
Stegbredd: 4,5mm
Materialtjocklek: 3,0mm

Kontor och lager håller stängt fredag 21 juni (midsommarafton).

Sträckmetall - perforerad utdragen plåt

Sträckmetall tillverkas genom att en plåt perforeras och sträckts så att perforeringen bildar hål så som på bilden. Denna produkt finns som obehandlad och som varmförzinkad beroende på användningsområde. Den obehandlade används som allra oftast för att svetsas in i någon typ av konstruktion som antingen halkskydd eller som avgränsare med ljusgenomsläpp. Ljusgenomsläppet gör att den även är förekommande i industriella miljöer som fasadbeklädnad, men då i färdig förzinkat utförande. Typiskt användning är som petkydd runt rörliga maskindelar eller som åtkomstskydd utifrån för låsvred på industriella gånggrindar. Metallen har relativt vassa kanter och lämpar sig inte till byggnation av hundburar, foderplatser etc. utan att kantas. I den typ av konstruktioner rekommenderar vi krenelerat galler eller svetsat nätt.

Handelsnamn: Sträckmetall
Benämning:
Teknisk förkortning:
Material: Stål S235
Utförande: Kallvalsad 
Yta: Obehandlat eller varmförzinkat
Norm:
Svetsning: God svetsbarhet förutsatt att rätt tillsattamaterial används
CEV:
Bearbetning: Klippes med gradsax eller kapas med rondell, vassa kanter behöver gradas eller kantas med plattstål
Ytbehandling
Målning: Det obehandlade materialet kan målas eller pulverlackas, den varmförzinkade kan efterbehandlas först efter urlakning
Varmförzinkning: den obehandlade kan varmförzinkas

Förklaring till benämningen

skiss sträckmetall maska
Dimensions beskrivning: 42x18/4,5x3,0mm
Masklängd: 42mm
Maskbredd: 18mm
Stegbredd: 4,5mm
Materialtjocklek: 3,0mm

Användningsområden för sträckmetall

Typiskt användning är som petkydd runt rörliga maskindelar eller som åtkomstskydd utifrån för låsvred på industriella gånggrindar.
Troligen de effektivaste alternativt att halkskydda gångramper i trä. Det är vanligt förkommande och relativt hållbart att lägga nätet på träytan och fästa den med hjälp av krampor. Ett mer varaktigt sätt är att använda träskruv och båtbrickor, då kan dessa enkelt skruvas upp när skadade partier behöver repareras.

Produkten klippes fördelaktligen i gradsax eller kapas med rondell, vi rekommenderar att samtliga kanter gradas med lamellrondell eller navrondell.

Frakt och vikt

Köp stål online på montano.se med leverans

Hos oss på Montano kan du köpa hela ark med denna plåt, formaten börjar på 2x1 meter och vi leverarer dess på regelpall i hela landet. Formatet och produktens känsliga karaktär gör att fraktpriset beräknas efter golvytan plåten upptar. Som allra oftas kan fraktbolagen inte lasta något annat uppe på försändelsen. Du ser med en gång aktuellt fraktpris för ditt köp i kassafunktionen.

Hur emballeras stålet

I fraktpriset ingår en plåtpall och ett täckpapp/plast, plåten bandas fast i detta och är anpassade för hantering med truck. En enskild plåt kan troligen handlossas med lite hjälp, se dock till att skydda händer från vassa kanter. Stålet kan orsaka stora skador på dina händer.

Avhämtning av varorna i vår butik

Du kan självfallet komma och hämta din beställning på vårt lager.
Du bör dock tänka på följande :

•   Produkten har vassa kanter och bör enbart transporteras på lastbilsflak eller i släp.
•   Om metallen inte skall trucklossas skall den hanteras med mycket grova handskar.
•   Plåtarket är mycket olämplig att transportera med personbil.
•   Plåtar är generellt olämplig att transportera på takräcke.