Hem » Stål och Metaller » Kategori

Galler Sträckmetall

 • Insändares bilder på ett moderna räcke med grind i trendiga färger till lekpl...
  1190,00 kr
 • perforerad plåt, sträckt, så att perforeringen bildar hål, obehandlad eller ...
  från 1507,50 kr
 • Galler för lättare form av avspärrning, mjuk avspärrning utan vassa kanter.
  från 684,00 kr
 • obehandlat eller rostfritt stål. 3-5 mm tjock med olika maskor och format
  från 236,25 kr
 • Svetspressad gallerdurk med kant runt om, varmförzinkad, för byggnation av ex...
  från 660,63 kr
 • Perforerad plåt kvadrat i stål eller rostfritt stål, flera storlekar på kvadr...
  från 1475,00 kr
 • Perforerad plåt med klöverformade hål, obehandlat stål av lättbockningsbar plåt
  från 1172,50 kr
 • Plåt stansad med runda hål, tre sorters material på plåten, olika tjocklekar ...
  från 603,75 kr

Nät Galler Sträckmetall

Nät Galler Sträckmetall till såkallade mjuka avspärrningar och skyddskonstruktioner. Kräver ett ramverk för stabillitet och går bra att ytbehandla. Erbjuds i vävda och svetsade utföranden

Krenelerat galler

Detta galler består av flätade ståltrådar som binds med varandra utan att vara svetsade, maskorna håller samman tackvare att tråden är bockad. Lagerförs i obehandlat stål.

Svetsat nät

Detta nät består av raka släta stavar som punktsvetsats i varje korsning. Nätet är relativt styvt, men kräver ändå ett ramverk. Lagehålles i rostfritt och obehandlat stål.

Sträckmetall Gallerplåt

Gallerplåt är en perforerad plåt som sträckts så att perforeringen bildar en maska. Detta är en relativt vass plåt och är inte att betrakta som en mjuk avspärrning, den fungerar väl som halksydd på träkonstruktioner. Men kan självfallet även användas som avspärrning förutsatt att alla vassa kanter döljs eller skyddas. Montano lagerhåller sträckmetall i både obehandlat- och varmförzinkat stål.

maskan på en gallerplåt

Varning om sträckmetall grillgaller

Observera att om Sträckmetall skall användas till någon form av grillning eller rökning av livsmedel är det av absolut största vikt att en obehandlad sträckmetall används. Skulle du välja att grilla eller röka på en varmförzinkad sträckmetall kommer värmen att frigöra zinkångor och du och personerna i din omgivning kan bli kraftigt förgiftade av dessa ångor. Tillståndet är känt som zinkfrossa och de flesta som arbetat med stål och metaller känner väl till det. Mer information om symtomer och behandling vid förgiftning hittar du på arbets- och miljömedicin.

Saknas någon dimension eller har du frågor kring om produkterna?

Tveka inte att kontakta kundtjänst. Det vi inte har på vårt lager i Bohus, strax norr om Göteborg kan vi allt som oftast hjälpa till med att ta hem från våra leverantörer. Priser anges vanligtvis per styck och är vanligtvis stafflade, vilket innebär att du alltid kommer att få ett bra pris på din önksade kvantitet. Du når oss enkelt antingen via formulär , mail eller telefon 031-352 68 00.