Hem » Stål och Metaller » Rör och Profiler » Runda Rör » Varmförzinkade Stålrör

Varmförzinkade Stålrör

Galvade rör, C3 rostskydd för utomhusbruk, enklare icke bärande konstruktioner
Angivna mått gäller ytterdiameter x godstjocklek
Mer info
skriv ut knapp

Galvade rör 

Galvade stålrör i 6 meters längder, med det mest kostnadseffektiva rostskyddet av stål i krävande miljöer. Varmförzinkning är en ytbehandling som varar i många tiotal år. Varmförzinkningsklass enligt SS-EN ISO 1461.

Samtliga dimentioner finns på lager för omgående leverans.

Teknisk Specifikation

Handelsnamn: Varmförzinkade handelsrör/tub
Benämning: Galvade runda rör
Teknisk förkortning: VFZ H-rör
Material: P235, S195
Norm: EN 10255 / EN 10217-1
Tolerans
Toleranser varierar med dimension, se standard
Utförande: Varmförzinkade enligt ISO 1461


C3

  • Dimensionerna anges med yttermått x godstjocklek.
  • Pris anges för hellängder.
  • Minsta beställningskvantitet är en hellängd.
  • Materialet kan transportkapas.

Användningsområde: Galvade rör för medietransport under ringa tryck samt reparationsrör för lättare, galvade konstruktioner, Stolpar och konsoller med varaktigt rostskydd.
Svetsning: Mycket lämpliga om yta närmas värmekälla rengörs från zink, svetsning rekommenderas endast i välventilerade utrymmen. Vid pinnsvetsning rekommenderas svetsskydsduk.

Bearbetning av varmförzinkade stålrör

Galven på dessa rör är giftig

Den är giftig om den hettas upp, då kan dess ångor påverka dig som arbetar med materialet. Inhalation av röken ger metallröksfeber, som också kallas svetsarfrossa eller zinkfrossa. Tillståndet är mycket vanligt, och sannolikt har de flesta svetsare drabbats åtminstone någon gång. Symptomen uppstår med någon timmes latens. Sjukdomen är influensalik med frossa, feber över 40°, hosta, muskelvärk, illamående och kräkningar. På mindre än två dygn är besvären över, och något resttillstånd kvarstår inte. Tänk på att även skydda personerna i din omgivning.

Kapa galvade stålrör
Kapningen av dessa rör sker på samma sätt som de vanliga stålrören, den ända skillnaden som måste beaktas är av galven är giftig . När du kapar i materialet bör du göra det med hjälp av en luftsug och ha ordentligt andningsskydd, antingen i form av slipvisir med friskluft eller industriellt andningsskydd lämpat för svetsning. Grada alla kanter innan du reparerar snittytan med zinkfärg.

Borra i stålrören
De galvade rören är producerade i ett vanligt stål där du skall använda ett borr med 118° vinkel, vi rekommenderar ett HSS Metallborr och skärvätska eller skärpasta. Skall du borra ett större hål, är det mest lämpligt att dela upp det och borra med ett mindre borr först. Skall hålet bli väldigt stort bör du överväger en hålsåg. Tänk på att hål i röret påverkar rörets bärighet, större hål, större påverkan. I samband med borrning sker en värmeutveckning som kan frigöra galvrök, du bör därför vidta åtgärder för att skydda dig och personer i din omgivning.

Skruva i rören
Det går självklart bra att skruva eller popnita i dessa rör, dock bör du ha i åtanke att det kan vara gränsfall ifall det finns tillräckligt med material för att skapa en varaktig gänga. Du kan använd plåtskruv, självgängand med borrspets är att föredra eller bulta genomgående och låsa med mutter. Tänk på att du kan behöva förstärka rören om infästningspunkten skall utsättas för belastning.

Kallforma rören
Valssning av galvade rör är inte att rekommendera, detta bör ske innan galvning.

Svetsa i varmförzinkader stålrör
Vid svetsning i galvade rör skall ytan närmast svetsfogen rengöras och zinken avlägsnas. Slipningen bör också ske med full skyddsutrsutning. Efter svetsning kan man reparera svetsforgen och intilligande zinkfria yta med hjälp av sk. kallgalv eller zinkfärg. Oavsett fabrikat, så ligger zinken alltid i botten på burken och kräver ett par minuters intensiv skakning. Detta beror på att zink är en tung metall. Om du inte skakar tillräckning, kommer den sprayade / penslade ytan att rosta inom kort.

Resultatet av felaktig lagning med zinkfärg

räcke byggt med färdigalvade rördelar och sedan kallgalvat felaktigt detalj på räcke byggt med färdigalvade rördelar och sedan kallgalvat felaktigt detalj på räcke byggt med färdigalvade rördelar och sedan kallgalvat felaktigt detalj på räcke byggt med färdigalvade rördelar och sedan kallgalvat felaktigt

Frakt och vikt

Rörn är skrymmande

Rören faller inom fraktbolagens kategori skrymmande långgods och har därför ett högre fraktpris. Aktuellt fraktpris för din beställning syns omgående i kassanfunktionen

Leverans av stål i hela landet

Via fraktbolag inhandlar vi en transport till din adress, en förutättning när du köper större mängder är att vägen till din adress är farbar för ett större fordon. Tänk även på att rören är ett långgods som kräver sidolossning och att mängden snabbt bygger upp en vikt som förutsätter truckar. Alternativt får rörbunten klippas och rören handlossas ett och ett. Tänk på att de grövsta rören väger nästan 80 kg styck och lätt kan komma i rullning samt orsaka förödande kroppskador.

Kranbilsleverans inom Göteborgsområdet

För adresser inom Göteborgsområdet kör vi ut med någon av våra kranbilar. Bilarna är upp till ca 12 meter och det är bra om du kontrollerar att vi kan komma fram överallt och att det inte råder viktbegränsningar för fordon. Är du osäker kan du alltid kontakta vår kundtjänst.

Avhämtning av rör på vårat lager i Bohus

Vi bistår med trucklasstning om du kommer och hämtar hos oss. Har du utstick på rören, förser vi dig självklart även med varningsvimpel. Surningsredskap anpassade för standardinfästning på lastbilar och flak finns att köpa hos oss. Vi kan ombesörja transportkapning, exempelvis delning på mitten, men det är något vi önskar att du uppger vid beställning.

Förpackningsinformation rör

Rören levereras i bunt om flera beställs samtidigt. Är bunten av större vikt, bandas det fast en kloss för att underlätta lastning och lossning från flak på bil eller trailer.

Dimensioner som lagerhålls

Vara Dimension Längd Material Vikt /st
 Galvat Stålrör 21,3x2,6mm 6m S195 7,7 kg
 Galvat Stålrör 26,9x2,65mm 6m S195 9,9 kg
 Galvat Stålrör 33,7x3,25mm 6m P235 15,4 kg
 Galvat Stålrör 42,4x3,25mm 6m S195 18,9 kg
 Galvat Stålrör 48,3x3,25mm 6m S195 22 kg
 Galvat Stålrör 60,3x3,65mm 6m P235 31,6kg
 Galvat Stålrör 76,1x3,65mm 6m P235 40,8 kg
 Galvat Stålrör 88,9x4,05mm 6m P235 53,4 kg
 Galvat Stålrör 101,6x4mm 6m P235 62,8 kg
 Galvat Stålrör 114,3x4,5mm 6m P235 76,2 kg