Hem » Glashållare » Zink Glasfäste D

Zink Glasfäste D

Glasfäste i zinkutförande, finns för för montage mot plana och rundade infästningsunderlag.

Zink Glasfäste D

Glasfäste till glasräcke i förzinkat utförande. Finns i två varianter en som passar runda rör med 42,4 mm diameter och den andre för infästning i plana ytor. Båda glasfästena är 45x30 med 63mm i höjd, eller utstick från vägg eller stolpe. Glasfästet är gjutet i två delar med perfekt passform, slipat till rätt paln yta, därefter förzinkat för ett varaktigt rostskydd

Vad innebär det att Glasfäste är förzinkat

Vad innebär att du kommer att få ett ett underhällsfritt glasfäste. Så länge inte klämfästet utsätts för skador, så kan du glömma rostangrepp. Du kommer inte heller att behöva gnugga bort några missfärgninar eller liknande. Zinkade ytor har tendensen att hålla sig rena och fina förutsatt att de utsätts för regn. Materialet släpper i början i från sig något som kan liknas vid saltfläckar, men så länge som den får utsättas för elementen kommer dessa att försvinna. Med åren kommer en vacker zinkmarmoreing att bildas som kommer ses från nära håll. Annars kommer ytan att se i stort sätt likadant under överskådlig framtid.

Delarna Zink Glasfäste D

Delarna är gjutan och sedan slipade på utsidan av fästet, där efter förzinkade. Glasfästet har samma rostskydd runt om. Glasfästet består av en över och underdel samt tillhörande skruv. Det du behöver komplettera med är ett glaspackning anpassat för den glastjocklek som du väljer.

Glaspackning till Zink Glasfäste D

Innan montering av ditt glas med hjälp av ditt glasfäste behöver du utrusta det med rätt sorts gummi. Det finns en rad olika glaspackningar till dett glasfäste, så det är viktigt att du väljer rätt. Varje glaspackning är anpassad till en viss glastjocklek. Väljer du för stor packning, kommer du inte kunna sluta ditt glasfäste. Väljer du för tunn packning, kommer ditt glas inte att sitta fast ordentligt. Risken är att vinden sätter det i rörelse eller att det glider ur ditt fäste.

Glaspackning till Zink Glasfäste D

Montering av Zink Glasfäste D

Zink Glasfäste D har ett större hål som är ovalt och generöst tilltaget. Detta kan rädda upp mindre vinkelberäkningar i sidled. inne i Zink Glasfäste D är mellanrummet för skruvskallen enbar 14mm. Vi rekommenderar därför skruv med Insex eller Torx fattning för att underlätta din montering.

Du kanske också är intresserad av
 • Glaspackning D Zink Glaspackning D Zink för våra zinkglasfästen. Det är vikt...
  6,25 kr
 • för låsning med maximal styrka i både låga och höga temperaturer.
  590,00 kr
 • med metrisk gänga och cylindriskt huvud med insexspår. Stålkvalite A4-70 Mer ...
  från 35,00 kr
 • Varmförzinkade Fyrkantsrör av konstruktionsbärande kvalite, med certifikat EN...
  från 593,25 kr