Hem » Kategori

Glashållare

 • Rostfritt A4 i polerat eller slipat utförande, för 42,4 rör. Passar alla stan...
  från 170,00 kr
 • Rostfritt Glasfäste D 45x63x30 Ø42 A4 Satinslipat eller polerat anpassat för ...
  från 110,00 kr
 • Glasfäste i zinkutförande, finns för för montage mot plana och rundade infäst...
  60,00 kr
 • Glaspackning D Zink Glaspackning D Zink för våra zinkglasfästen. Det är vikt...
  6,25 kr
 • Glaspackningar till det rostfria utförandet av Glasfäste modell F
  6,25 kr
 • Glaspackning F Zink Glaspackning F Zink till Zink Glasfäste F i förzinkat ut...
  6,25 kr
 • Glaspackning D Rostfritt Glasfäste Glaspackning D Rostfritt för våra rostfri...
  6,25 kr

Glashållare för glasräcken kallas för glasfästen och ibland även klämmfästen. Vi erbjuder Glashållare för plana och runda ytor, i underhållsfria material som varmförzinkat och syrafast stål.

glashållare mot plan vägg eller stolpe, emot golv, emot rund rörstolpe

Illustration: Glashållare emot plana- och runda ytor, glasfäste F levereras även med klack som förhindrar att glaset glider.

Glashållarens olika delar

De flesta glashållare består av ett par huvudelar. Den första skruvas i antingen vägg, golv eller en stolpe. Denna delen finns alltså i ett plant och ett runt utförande. Den saknar synliga skruvhål och kan monteras innåt eller utåt. Du får fundera på om du vill se skruvskallar eller ha en plan och fin sida innåt. Värt att notera är att om du väljer du inåt så får du montera ditt glas från utsidan.

Glaspackningen, om varje sida av glaset skall det sitta en glaspackning. Denna packning förhindrar att stål och glas möts och trycker och gnider emot varandra. Glaspackningarna finns i olika utformningar, beroende på plas och glashållare.

Nästa delen är klacken, den är valfri och monteras enbart om nederkanten på ditt glas skall vila på fästet och förhindra att glaset glider nedåt.

Den sista delen är sidan på glashållaren är den som har skruvhållen och klämmer åt ditt glas. Denna skall innan montering förses med glaspackning och det är fördel om du lägger locktite på dina skruvar. Tips är att först bygga klart hela räcket och sedan limma skruvarna en efter en.

Plant eller rund infästning på Glashållaren

Varje glasfäste finns i två utföranden. Den med plan undesida är för montering i plana ytor som väggar, golv eller stolpar. Den runda är anpassad till Ø42mm rör.

Materialet i glashållare- Zink eller Syrafast

Våra glashåller finns att köpa antingen som varmförzinkade, eller som syrafasta. Skall du montera dessa på en altan vid havet rekomenderar vi ett syrafast alternativ. Varmförzinkat stål och saltvatten är inte en bra kombination. Vi rekommenterar inte heller att montera varmförzinkade glashållare på aluminium.

Har du frågor om glashållare?

Tveka inte att kontakta kundtjänst. Du når oss enkelt antingen via formulär , mail eller telefon 031-352 68 00.