Hem » Beslag » Byggbeslag

Byggbeslag

När du skall bygga staket

Så har vi två produkter som avsedvärt kommer att förlänga livet på ditt staket. Båda dessa förhindrar att ändträ kommer i direkt kontakt med vatten, varsig det är uppifrån i form av regn eller nedifrån pga fuktig jord.

En galvad skruv med torx

Stolphatt 95x95

Stolphatt i varmförzinka utförande, för att täcka ändträt på staketstolpar, finns i flera storlekar.

Varmförzinkad klassad C3

Info
En galvad skruv med stor skalle

Jordankare C3

För enklare byggnader som väderskydd, men allra vanligaste för infästning av staketstolpar. Ökar livslängden avseendevärt

klassad C3

Info

Stolphatt 95x95 och Jordankare C3

Den vanligaste storlek på stolphatt och kröner som regnskydd staketstolpar och håller ändträ tort genom att förhindra att vattensamlingar bildas på en plan yta.

Den nedre delen av stolpen kan förses med ett stolpspjut i metall som på så sätt håller den undre delen av staketstolpens ändträ tort. Genom att inte sänka ner själva stolpen i marken ökar du staketstes livslängd avseendevärt.

C3

En galvad skruv med torx

Ankarskruv

Montangeskruv med borrspets avsedd för montering av stommar - Torx. Är idealiskt för stolphatt, hållet är anpassat för skruvtypen.

CE-märkt - klassad C4

Info
En galvad skruv med stor skalle

Konstruktionsskruv W

Skruv med stor integrerad bricka för jämn tryckfördelning i trämassan. Delgängad med torxspår och borrspets, lämpad att fästa Jordankare.

CE-märkt - klassad C3

Info

Ankarskruv och konstruktionsskruv

Alla byggbeslag har lite olika typer av hål, allt beroeden på hur stora krafter som förvantas behöva pareras. Det finns som oftas två typer av hål, spikhål och bulthål. Spikhålen är vanligen 5mm och anpassade för ankarspik, eller numera ankarskruv. Bulthålen finns från 7 - 13 mm och där sätts vanligen konstruktionsskruv, men i vissa fall kan betonskruv, expander eller balkskruv sättas i dem. Vi tillhandahåller standardskruvarna för byggbeslag, så oavsätt i vilket material du behöver sätta skruven i så finns den hos oss.

Skruven behöver ej forborras - har borrspets illustrion av Torx spår - TX, av typen som passar till skruvskallen CE-märkt - Conformité Européenne