Hem » Beslag » Byggbeslag » Stolpjärn och Plintjärn

Stolpjärn och Plintjärn

Varmförzinkade stolpjärn för ingjutning i betong. Används för att införliva olika typer av träkonstruktioner i betong.

 

Produktbeskrivning

Stolpjärn och Plintjärn

Stolpjärnen gjuts in i betongen och används som infästning för stolpar. Vanligtvis gjuter man ner två stycken plintpjärn brevid varandra så att man senare kan skruva fast stolpen i järnen. Stolpjärn är en billigare men oftast även svagare variant av stolpskor. Att använda stolpjärn är oftast en billigare lösning vid gjutning av en större mängd betongplintar till exempelvis staket, räcken, altaner, uteplatser med mera.

Stolpjärn för ingjutning

Beslagen används oftast för att förankra träkonstruktioner i betongplattor eller betongplintar. Vanligtvis gjuter man fast järnen i gjutrör, det är då av stor vikt att avståndet mellan plintjärnen är anpassat till stolpen.

Brukligt är att man innan gjutning skruvar fast en distans som fixerar och håller samman stolpjärnen. Distansen avlägsnas efter att betongen härdat.

Trästolpen skruvas vanligtvis fast i stolpjärnen med hjälp av en konstruktionsskruv till exempel Fransk Träskruv, Fransk Skruv med Borrspets eller Konstruktionskruv W.

Varianter av Stolpjärn och plintjärn

Montano säljer färdiga stolpjärn av varmförzinkat stål avsedda för montage utomhus. Våra stolpjärn finns i två olika längder 400 (stolpjärn) och 500mm (plintjärn). Järnen har två stycken färdiga skruvhål. Båda varianternas hål är 8,7 mm.

Billiga stolpjärn

Pris anges per styck. Dessa produkter har ett stafflat pris, vid köp av strörre volymer erbjuds ett lägre och billigare pris.

Produktomdömen

Dokument & information