Kantskoning

  • Stålplåt med mönster - durk till golv på båt, till ramp eller industrigolv, a...
    från 1848,00 kr
  • halkskyddande durkplåt i stål S235JR med tårmönster, i flera tjocklekar och f...
    från 1449,00 kr
  • Durkplåtsprofil för ingjutning i flera utföranden, bla färdigarmerad ...
    från 1151,25 kr

Kantskoning

På montano hittar du många olika vinkelstål med armering för ingjutning i betong. Vare sig du skall bygga garage och behöver garagejärn till tröskeln. Fälla ner gallerdurk i betongen eller bygga manluckor som skall täckas med durkplåt så har vi kantstålet för dig. Som standard erbjuder vi våra kantskoningar i varmförzinkat utförande, men våra durkplåtsprofiler finns även i obehandlat utförande, så att du kan bygga din egen form och lämna in för varmförzinkning. Vi kan även hjälpa till med gallerdurksprofiler, kontakta kundtjänst för mer info.

Tröskeljärn - Garagejärn 

Denna kantskoning är en vinkel 50x50x5 men fastsvetsad armering och sedan varmförzinkad. Användningsområdet är ingjutning vi betongkanter där bilar, truckar och andra fordon är tänkta att passera. Det man vil uppnå med garagejärnet är att förhindra nötning i betongkant. Garagjärnet kan även sättas i skarvarna mellan två gjutytor och på så sätt fungera som ett slityta.
Vi erbjuder Kantskoningarna i tre längder: 2.5m, 3m och 5.88m

Kantstål för durkplåt - durkplåtsprofil Nr2

Profil Nr2 som den egentligen heter används för att bygga en ram i ett planerat hål i betongen så att man klär in kanten på hålet. Profilen har armering fastsvetsad i de varmförzinkade utförandena. Den obehandlade durkplåtsprofilen är i princip bara ett svart vinkeljärn med klack som är tänkt att hålla plåten. Av denna byggs då den form som sedan armeras och varmförzinkas.
Vi på montano har i många år arbetat med ingjutningsgods och är ensamma om att leverera ett komplett galvat och färdigarmerat hörn i kantstål för durkplåt. Som tillsammans med våra 2,5 meterslängder av kantstål Nr2 med armering, innebär att du kan bygga klart hela ingjutningsram för durkplåt, utan att svetsa. Du beståmmer måtten, vi leverar färdiggalvade delar som skapar din durkplåtsram.

Bygga Inspektionerlucka i betong golv

Ramverket till inspektionsluckan byggs i en så kallad profil nr 2. Kantstålet svetsas oftast i hop, försees med armering och varmförzinkas sedan. Efter ingjutning av det färdiga ramverket placeras sedan en varmförzinkad durkplåt ner i hålet. Denna måttanpassas och försees med antingen lås och handtag eller bara med ett hål för att underlätta vid öppnande. Ramverket till inspektionsluckan går också att bygga från färdiggalvade delar, varmförzinkad profil nr 2 med armering finns klart i längder om 3 meter. Dessa kan kapas och tillsammans med de varmförzinkade hörnen användas till att bygga ett färdiggalvat ramverk till inspektionsluckan. Dukkplåtsalternativen hittar du nedan. Obs, du kan inte kombinera vamförzinkat ramverk med aluminium durk plåt till din inspektionslucka. Dessa två material går inte ihop, galvaniska strömmar kommer att förtära materialet med tiden. Du kommer alltså ha en mer hålbar inspektionsluckan om du väljer en svart durkplåt som du varmförzinkar.

Kantskoning - inspektionslucka av durkplåt med kantprofil

Söker du durkplåt i aluminium ?

Har du frågor stålprofiler för ingjutning i betong?

Tveka inte att kontakta kundtjänst. Du når oss enkelt antingen via formulär , mail eller telefon frågor, ring montano 031-352 68 00.