Vägräcken

Vägräcke Kohlswa

Vägräcken av lättare karraktär, lämpade att montera på mindre trafikerade vägar eller som väggskydd i anslutning till byggnader, parkering och industriområden.

Denna vägräckestyp var länge standard på alla svenska vägar, numera ersatt av den tyngre typen vid nyproduktion av stora vägar. Vägräcke Kohlswa är fortfarande i bruk på många vägar och dessa delar kan användas för reparation av befintliga installationer.

Teknisk Specifikation

Vägräcken Kohlswa är CE-märkta och Certifierade, ett krav för att få montera längst vägnätet.
Norm: SS EN 1317-5
Användningsområde: CE märkt vägräcke för nyinstallation på lätt belastade vägar alt. reparation av befintliga installationer
Klacificering Förutsatt c/c 2,0 m mellan stolparna •   Kapacitetsklass N2
•   Arbetsbredd W5
•   Skaderiskklass A
•   Snöplogsklass 4

Ytbehandling Varmförzinkat stål enligt EN ISO 1461

Montering av Kohlswa vägräcken

Monteringa av kohlswa vägräcken sker med hjälp av
•   Nedgrävd stolpe Sigmastång
•   Sigmastånd förankrad i betong
•   Balk direktmonterad på betongfundament

Vägräcke monterat på nedgräd stolpe Sigmastånd

Som standard monteras kohlswa vägräcke på ett sådant sätt att 620 mm av sigmastånd är ovan mark och 880 mm under mark. Stolpen har en totallängd på 1500 mm. Detta ger en höjd på vägräcket som uppfyller senaste kraven i klassifikationen. Mer information hittas i vägverkets äldre ritningar som än idag fungerar väl som vägledande i din installation.

Vägräcke monterat på stolpe Sigmastånd förankrad i betong

Om vägräcket skall monteras på betongplatta, skall betongplattan vara minst 205x120x15 mm. Stopen höjd skall fortfarande vara 620 mm, vilket förutsätter att stolpen kapas och monteras på platta, som förankras i betongen.

Montera vägräckencken Kohlswa i betong med sigmastånd och varmförzinkad stålplatta 
  fastsatt med betong expander

Bilden ilustrerar vägräckesbalk Kohlswa monterad på stolpe för vägräcke, sigmasstånd. Stolpen för vägräcket är fastsvetsad på en varmförzinkad stålplatta med utstansade hål. En färdig produkt från Montano. Stålplattan är sedan förankrad i betongen med expander skruv.

Gjuta egen plint och förankra stolpen i

•   Installationsdjup 400 mm
•   Min. mått fundament 1300x1300x200mm

Dessa mått är vägledande när det finns ett behov att uppfylla vilkor i standard.

Frakt och Vikt

Vägräckesbalken är skrymmande

Vägräckesbalken faller inom fraktbolagens kategori skrymmande långgods och har därför ett högre fraktpris. Aktuellt fraktpris för din beställning syns omgående i kassafunktionen. De övriga delarna som behövs för skarvning och montering av vägräckena, går att skicka som paket. Men även om varje enskild del kan skickas som paket, är deras vikt sådan att det snabbt blir för tunga och går över till pallgods.

Leverans av vägräcken i hela landet

Via fraktbolag inhandlar vi en transport till din adress, en förutättning när du köper större mängder är att vägen till din adress är farbar för ett större fordon. Tänk även på att vägräckesbalkarna ett långgods som kräver sidolossning och att mängden snabbt bygger upp en vikt som förutsätter truckar. Alternativt kan bunten med balk klippas och de enskilda vägräckesbalkarna handlossas en efter en. Tänk på att varje enskil balk väger 68 kg

Kranbilsleverans inom Göteborgsområdet

För adresser inom Göteborgsområdet kör vi ut med någon av våra kranbilar. Bilarna är upp till ca 12 meter och det är bra om du kontrollerar att vi kan komma fram överallt och att det inte råder viktbegränsningar för fordon. Är du osäker kan du alltid kontakta vår kundtjänst.

Avhämtning av vägräckesbalk på vårt lager i Bohus

Vi bistår med trucklasstning om du kommer och hämtar hos oss. Har du utstick på balkarna, förser vi dig självklart även med varningsvimpel. Surningsredskap anpassade för standardinfästning på lastbilar och flak finns att köpa hos oss.

VägräckesdelViktMåttFraktsätt
 Vägräckesbalk Kohlswa 68 kg 6000x160mm Långgods 6m
 Stolpe Sigmastånd 11,3 kg 1500x200mm Paket
 Ändböj Kohlswa 11,5 kg   Pallgods
 Innerhörn Kohlswa 10,8 kg 500x500mm Pallgods
 Ytterhörn Kohlswa 8 kg 500x500mm Pallgods
 Skarvjärn U 2,7 kg   Paket
 Skarvjärn PL 0,85 kg   Paket
 Skarvsats Kohlswa 0,5 kg   Paket