Hem » Stål och Metaller » Kategori

Gallerdurk och Vägräcken

gallerdurk
Gallerdurk SP 34x38
Durk lämpad för gallerdurks ramper, spolplattor för lättare maskiner, dränering i garage.
RAL C3 CE
Alltid i lager på montano.se
Info
gallerdurk med stor öppningar
Gallerdurk SP 34x76
Gallerdurksmattor med öppna ändar, större maska för skottningsfria ramper entresol.
RAL C3 CE skottningsfi
Stort Lagersortiment
Info
tandad gallerdurk glest mått
Gallerdurk SR 34x76 tandad
Gallerdurksmattor med tandad yta för högt halkskydds, även i lutning. Skottningsfri
skottningsfi C3 CE Halkskyddsmotstånd i lutning: 19-27°
Halkskyddsklassad R11
Info
tätmaskig gallerdurk
Gallerdurk SP 17x76
Gallerdurk med tät bärstång för stora punktlaster, den vanligaste inom industrin.
RAL C3 CE
Robust för stor spännvidd
Info
Gallerdurksteg och viloplan av durk
Bygga trappa i gallerdurk, stegen och platåerna finns färdiga, komplettera med vanglar, vilket mått behöver du, vi har stort utbud av gallerdurk mått
RAL C3 CE
Halkskyddad framkant
Info
Kantad Gallerdurk Entregaller
Industriellt skrapgaller med ram, med gles maska släpper igenom snö och modd, stort sortiment gallerdurk mått
RAL C3 CE skottningsfi
Industriellt klassad gallerdurk entre
Info
Pressdurk kantad - Entregaller
Skrapgaller med ram, med fin maska, klacksäkert skrapgaller med ram
RAL C3 CE Halkskyddsmotstånd i lutning: 19-27°
Finmaskig gallerdurk entre
Info
Gallerdurkfästen och ramar
Fixera med gallerdurkfästen eller försänk ditt skrapgaller gjut eller skruva
RAL C3 CE
Ingjutningsram gallerdurk
Info
Obehandlad gallerdurk
Gallerdurk för inbyggnad varmförzinkas tillsammas med den färdiga konstruktionen
RAL CE skottningsfi Halkskyddsmotstånd i lutning: 19-27°
Med eller utan halkskydd
Info

Mera om gallerdurk

Gallerdurk

Finns i kantade och öppna utförande, med eller utan förstärkt vidhäftande yta. I olika tjocklekar för anpasssa för belastningarna du bedömmer att det kommer utsättas för. Finns även som 6 meterslängder, i syfta att minska behovet av skarvar. Fungerar mycket väl som halskyddsramper, skrapgaller eller vid uppförande av gångstråk som kräver att snölass och regn inte samlas.

Gallerdurk SP och SR

Vår gallerdurk består av bärstång i plattstål och tvärstång i rundståll. Bärstången ligger parallellt på längden och sammanbinds av tvärstången på den kortare längden. Sr durken skilljer sig från SP durken genom att bärstångens ovansida är tandad och ger då ett ännu bättre haldskydd. Gallerdurken lagerhålles i varmförzinkat utförande

Pressdurk - Entregaller

Pressdurken skilljer sig från gallerdurken genom att den inte har tvärstång av rundestål utan både Bärstång och Tvärstång är producerade av plattstål. Dessa är jackade och pressade samman. Därav namnet pressdurk. Vår pressdurk erbjuds som kantad och även i tandat utförande, båda i varmförzinkat utförande. Pressdurken är den durk som är vanligast i offentliga miljöer, så som utanför entreer till flerfamiljshus och offentliga inrättnignar. Detta beror främst på att maskan är sådan att spetsiga klackar på damskor inte går igenom den. Durken är såkallat klacksäker och kallas i folkmun som entregaller.

Entregaller metall - klacksäker gallerdurk - Pressdurk

Gallerdurk steg

Lösa gallerdurk trappsteg i metall, av varmförzinktat stål, för användning till trappor, steg till maskiner och mindre skrapgaller.
Infästning
Gallerdurk steg har en hålbild på sidan som ger goda justeringsmöjligheter. Vill man fästa stegen utan användning av hålbilden, finns ett stort urval av olika gallerdurk fäste, så kallade durksklammer.

I denna kategori hittar du även obehandlade stegprofiler, med så kallade kulhål, dess syfte är bland annat att svetsas fast i framkant av konstruktioner med fallskydd. Profilen skapar då en halksäker säkerhetsframkant.

Gallerplan

Varmförzinkade Gallerplan av gallerdurk med infästningsgavlar på kortsidan. Används oftast som viloplan i trappor. Även vanligt förekommande som skrapgaller framför ytterdörrar. Ett välkommet inslag i snörika områden är när de finns nerfäld gallerdurk i trädäcket framför dörrar på altan eller i farstukvisken. Gallerdurk har förmågan att fungera som skrapgaller och denna model släpper igenom stora mängder snö. Används även i mindre spolplattor för redskap så som gräsklippare eller för leriga stövlar vid lantbruk.
Infästning
På sidan av samtliga plan finns ett runt hål samt ett avlångt hål anpassat för M12 skruv. Att passa in ett gallerplan är alltså ganska enkelt, du har bra justeringsmöjligheter.
Halkskydd
Dessa finns med perforerad säkerhetsframkant i ena ändan för ökat halkskydd. Dessa kanter placera emot trappsteg samt avsattser och fungerar som ett förstärkt halkskydd.

Lättdurk

Lättdurk används för långa spännvider, har en självbärande konstruktion. Denna vara måttbeställs och finns med en rad olika ytor och material, kan levereras i sektioner på upp till 6,5 meter.

Gallerdurk fäste

Fästen för gallerdurk finns i en uppsjö av utförande.

•  För att fäste två durkar bredvid varandra utan glipor
•  För att låsa fast i bärande konstruktioner
•  Enbart delar till fästen för den som konstruerar egen lösning
•  Stora med försänkta skruvhål

Gallerdurk körbar

Hos oss är körbar gallerdurk en beställningsvara och levereras måttanpassad, utifrån de vikter som den förväntas bära. Du är välkommen att kontakta kundtjänst med dina mått och belastningar.

Saknas något eller har du frågor kring om produkterna?

Tveka inte att kontakta kundtjänst. Det vi inte har på vårt lager i Bohus, strax norr om Göteborg kan vi allt som oftast hjälpa till med att ta hem från våra leverantörer. Priser anges per styck och är vanligtvis stafflade, vilket innebär att du alltid kommer att få ett bra pris på din önksade kvantitet. Du når oss enkelt antingen via formulär , mail eller telefon 031-352 68 00.