Gallersteg och Trappsteg

  • olika mått på metall trappsteg utomhus installationer, gavlar med infästnings...
    från 326,25 kr
  • kantade viloplan i trappa, infästningshål i sidan, med säkerhetsframkant som ...
    från 956,25 kr
  • Säkerhetsframkant obehandlad för svetsning i durkmattor eller stålkonstruktioner
    från 315,00 kr

Varmförzinkad gallerdurk trappsteg med infästningsgavlar på kortsidan. Samtliga trappsteg har ett runt hål samt ett avlångt hål anpassat för M12 skruv. Samtliga våra trappsteg är utrustade med en perforerad remsa i framkanten, säkerhetsframkant, dess syfte är att förstärka halksyddet och förhindra olyckor.

Gallerplan

Varmförzinkade Gallerplan av gallerdurk med infästningsgavlar på kortsidan. Används oftast som viloplan i trappor. Även vanligt förekommande som skrapgaller framför ytterdörrar. Ett välkommet inslag i snörika områden är när de finns nerfäld gallerdurk i trädäcket framför dörrar på altan eller i farstukvisken. Gallerdurk har förmågan att fungera som skrapgaller och denna model släpper igenom stora mängder snö. Används även i mindre spolplattor för redskap så som gräsklippare eller för leriga stövlar vid lantbruk.
Infästning
På sidan av samtliga plan finns ett runt hål samt ett avlångt hål anpassat för M12 skruv. Att passa in ett gallerplan är alltså ganska enkelt, du har bra justeringsmöjligheter.
Halkskydd
Dessa finns med perforerad säkerhetsframkant i ena ändan för ökat halkskydd. Dessa kanter placera emot trappsteg samt avsattser och fungerar som ett förstärkt halkskydd.

Stegprofil - Säkerhetsframkant

Stegprofilen är en lös säkerhetsframkan för faststättning i konstruktioner. Det är en u profil med uppstickande perforering så kallade "kulhål". Denna finns i ett par olika dimentioner och olika längder. Stegprofilen har lite olika användnignsområden, dels nyproduktion av specialkonstruerade trappor och andra halskyddsanordningar. Men också för att komplettera befintliga konstruktioner.

Färdiga ritningar till trappor - trappsteg mått

Det finns inga färdiga ritningar som du kan använda, det beror på att ditt behov styr, ritningen får skapas utifrån de nivåskilnader som skall överbryggas och hänsyn skall tas till hur mycket plats du har. Vi har stort sortiment av olika trappsteg mått, du hittar något som passar din trappa.

Vårt produktsortiment av gallersteg är mycket brett och finns som standard i lager. Med våra färdiga trappsteg gör det enkelt för dig som vill bygga din egen trappa. Tveka inte att ta kontakt med kundtjänst på 031-352 68 00.

Bult
M12 Bult i lösvikt, delgängad och passar utmärkt till hålbilden på gallerdurk steg. Med samma ytbehadling som våra galvaniserada trappsteg.
C3 klassad bult som är kompatibel med lösa trappsteg utomhus. illustrion av sexkantskylsa av typen som passar till skallen
Skruva fast trappsteg utomhus
Info
Mutter
M12 Mutter i lösvikt, passar till bulten som går i hålen på gallerstegen. Komplettera med fjädrande bricka samt Loctite för varaktiga förband.
C3 illustrion av sexkantskylsa av typen som passar till skallen
Mutter att dra fast stegen med
Info
Bricka
Bricka att säkra upp förbandet med och förhindra ofrivilligt lossning
C3
Varmförzinkad
Info
Fransk träskruv med borrspets
12mm träskruv med inbyggd flänsbricka och borrspets för att förhindra sprickbildning i din trappvangel
C3
Varmförzinkad med borrspets
Info