Hem » Maskiner och Verktyg » Borr » Metallborr » Borrsats Metallborr HSS

Borrsats Metallborr HSS

För handhållna borrmaskiner, 118˚ vinkel på skäret, snabbstål, för mjuka metaller. Mer info

HSS Metallborr - Spiralborr DIN 338

HSS metallborr med seghet och precision kombinerad med utmärkt skäreffektivitet för borrning av legerat och olegerat stål. HSS, (High speed steel) Snabbstål, ett stål som behåller sina egenskaper vid höga varvtal och stor värmeutveckling. Stålet håller sin skärpa upp till temperatuer upp till 600°C. Borrtypen följer gällande DIN-standard,
Lämpligt för borrning i andra metaller så som koppar, mässing, zink och aluminium. Idealisk för handhållna borrmaskiner och skruvdragare. Spiralborr med cylinderskaft. Metallborrets spets är 118°vilket ger en effektiv skärning på mjukare metaller.

Metallborret är olämpligt för rostfritt stål eller hårdare - Skärvinkeln är fel och legerigen är varken titan- eller Koboltförstärkt. Rekommenderas istället för ickehärdade konstruktionsstål eller mjukare, skärolja rekommenderas vid håltagning.

 

borrsats Hss Alpen

Satsen innehåll

Satsen innehåller borr i storlekarna 1 - 13 mm.
storlekarna är med 0,5 mm intervall, alltså 1, 1,5 2 2,5 etc ända upp till 13mm. samtliga borr finns att köpa löst och du kan komplettera din sats med borr allt eftesom det är utslitna. Där hittar du även strolekar över 13 mm ända, till och med 20, som är reducerade för standardchuck.