Hem » Stål och Metaller » Stångstål » Rundstång » Rostfri Rundstång 1.4404 Dragen

Rostfri Rundstång 1.4404 Dragen

Syrafast rundstång blankdragen enbart med minustollerans. h9D (Dragen)

Semesterstängt 12 juli - 2 augusti, order inkommande under perioden levereras ut i turordning i augusti.

skriv ut knapp

Rostfrit rundstål 1.4404 Dragen

Ett austenitiskt rostfritt stål förstärkt med molybden för att stärka korrosionsmotståndet, detta stål är ej möjligt att härda
Stålet är lågkolhaltigt, har en hög halt Nickel och molybden vilket gör det icke magnetiskt. 
Lagerhålls i längder om 3 meter, utvalda dimensioner säljs även som 1m och sågas mot beställning.

Teknisk Specifikation

Handelsnamn: Rostfri rundstål dragen 1.4404 h9
Benämning: Syrafast rundstål dragen.
Teknisk förkortning:
Material: 1.4404
Utförande: h9,
Yta: Blankdragen med hög materialtolerans
Norm: EN 10272
Tolerans: EN 10278
Längd: +100/-0mm
Rakhet: Pilhöjd max 1mm/m
Tjocklek: -0.052/+0 mm
Svetsning: God svetsbarhet med tillsatsmaterial anpassat för rostfritt/syrafast.
Bearbetning: Enklare bearbetning
Ytbehandling
Målning: Lämplig
Varmförzinkning: Zink fastnar ej på rostfritt och vilket kan utnyttjas för att täcka stålpartier man vill ha fria från zink. Det tex är vanligt att tappen i ett gångjärn som skall varmförzinkas görs i rostfritt
Användningsområde: Används i tuffa utomhusmiljöer och industrier

Bearbetning av Rostfri stång dragen

Generellt om rostfritt
All form av bearbetning av rostfritt bör ske med redskap anpassade för rostfria material, detta i syfte att hålla det rostfria okontaminerat av kolstål eller annat som kan orsaka rostbildning. Om du slipar eller kapar i ett rostande material, kan mindre partiklar av detta material fastna i det rostfria och därmed orsaka rostbildning. Du skall alltså inte använda ett redskap på rostfritt som du tidigare använt på vanligt kolstål.

Kapa stången
Stången kapas enklast i bandsåg eller klingsåg, men går med fördela att kapa även med vinkelslip.

Maskinbearbetning av rostfri stång
Enklare bearbetning går bra, men man bör ha med sig att stålet i sig är hårt och vilket kan föra med sig förhöjd temperatur vid bearbetning. Alla redskap bör alltså vara anpassade för de temperaturerna, tex genom att vara legerade med kobolt eller titan. Kylning bör tillföras i tillräckliga mängder och hastigheten i bearbetningen bör minskas avsedvärd.

Borra i rostfritt
Att borra i rostfritt kräver ett borr med 130-135° vinkel på skären. Eftersom rostfritt är hårt kommer du att ha en ökande värmeutveckling, detta förutsätter kobolt eller titallegerade borr, exempelvis HSS Kobolt metallborr. Vi rekommenderar kylning i form av skärpasta eller skärvätska och varvtal som minskar med hålets storlek. Du hittar en sammanfattning på hastigheterna för olika material här. Tänk på att ett HSS Kobolt Metallborr är skört och känsligare för slag, hantera och transportera det varsamt, släng inte bara ner det löst i verktygslådan.

Svetsa i stången
Stången är fullt svetsbar, men för att bibehålla sina rostfria egenskaper bör anpassat tillsatsmaterial användas och ytan betas efter svetsningen.

Frakt och vikt

Rundstången är skrymmande

Stången faller inom fraktbolagens kategori skrymmande långgods och har därför ett högre fraktpris. Aktuellt fraktpris för din beställning syns omgående i kassafunktionen

Leverans av rostfri stång i hela landet

Via fraktbolag inhandlar vi en transport till din adress, en förutättning när du köper större mängder är att vägen till din adress är farbar för ett större fordon. Tänk även på att stången är ett långgods som kräver sidolossning och att mängden snabbt bygger upp en vikt som förutsätter truckar.

Kranbilsleverans inom Göteborgsområdet

För adresser inom Göteborgsområdet kör vi ut med någon av våra kranbilar. Bilarna är upp till ca 12 meter och det är bra om du kontrollerar att vi kan komma fram överallt och att det inte råder viktbegränsningar för fordon. Är du osäker kan du alltid kontakta vår kundtjänst.

Avhämtning av stång på vårt lager norr om Göteborg

Vi bistår med trucklasstning om du kommer och hämtar hos oss. Har du utstick på stängerna, förser vi dig självklart även med varningsvimpel. Surningsredskap anpassade för standardinfästning på lastbilar och flak finns att köpa hos oss. Vi kan ombesörja transportkapning, exempelvis delning på mitten, men det är något vi önskar att du uppger vid beställning.

Förpackningsinformation rostfrit rundstång dragen

Den rostfria stången levereras plastade, i bunt om flera beställs samtidigt. Är bunten större, bandas det fast en kloss för att underlätta lastning och lossning från flak på bil eller trailer. Större buntar med stång förutsätter trucklossning hos mottagaren, alternativt får bunten klippas och axlarna handlossas en efter en. Tänk på att förbereda en ren och torr yta inan du påbörjar handlossningen.

Vara Dimension Längd Material Vikt /st
 Rostfri stång 3mm 3m 1.4404 0,2 kg
 Rostfri stång 4mm 3m 1.4404 0,3 kg
 Rostfri stång 5mm 3m 1.4404 0,45 kg
 Rostfri stång 6mm 3m 1.4404 0,66 kg
 Rostfri stång 8mm 3m 1.4404 1,2 kg
 Rostfri stång 10mm 3m 1.4404 1,9 kg
 Rostfri stång 12mm 3m 1.4404 2,67 kg
 Rostfri stång 13mm 3m 1.4404 3,15 kg
 Rostfri stång 14mm 3m 1.4404 3,65 kg
 Rostfri stång 15mm 3m 1.4404 4,2 kg
 Rostfri stång 16mm 3m 1.4404 4,8 kg
 Rostfri stång 18mm 3m 1.4404 6 kg
 Rostfri stång 20mm 3m 1.4404 7,5 kg