HEA Balk

HEA Balk

HEA balk är en mycket vanligt förekommande varmvalsad stålprofil som består av två huvudsakliga lastbärande flänsar som sammanfogas av det liggande livet. Balken har formen av ett liggande H och är idag den vanligaste H-balken. Används ofta som stående pelare men även vid avväxling i byggnadskonstruktioner. Montano lagerhåller de flesta dimensionerna av HEA balk i flera olika längder och kan grovkapa till balkar efter kunds önskemål.

HEA Balk Obehandlad

Vår lagerlagda H balk levereras i stålsorten S355J2 och enligt standard EN 10025-2:2004. Denna ingående produkt uppfyller kraven enligt EN 1090, EXC 4.

HEA Balk kapad

Mindre längder av HEA balkar kapas efter beställning. Längdtolleransen är -0mm/ + 100mm.
Vid avhämtning från vår yrkesbutik måste kapad balk förbeställas.

HEA Balk Blästrad och målad

Vi kan även leverera blästrat och grundmålat HEA balk, direkt till ditt bygge i hela landet. Leveranstiden på blästrad och målad varierar, beroende på kön till blästern. Vänligen kontakta oss för dagsaktuell pris och leveranstid.

HEA Balk Varmförzinkad

Varmförzinkad HEA är en vanlig HEA med troligen det bästa rostskyddet som finns. I vanliga miljöer kan du räkna med att rostskyddet kommer överleva dig. Vi lagehåller stålbalk i S355J2, Balkarna är CE-märkta och kan levereras med 3.1 intyg. Bearbetning av varmförzinkad HEA bör ske i god ventilation eller utomhus. Andningskydd rekommenderas stark, lika så skyddsglasögon. Skall du såga eller flexa i balken uppmanar vi dig att följa dessa rekommendationer. Skall du svetsa eller på annat sätt tillföra extrem värme, är det viktigt att du avlägsnar zinken där värmekällan skall läggas. Zinken är ett bra rostskydd, men den är jättgiftig och upptas lätt av våra luftvägar när extrem värme tillförs. Vi rekommenderar att du följer anvisningarna i vårt säkerhets blad.

EN1090 EXC 4 - Montano är Certifierade enligt EN1090

All lager- och anskaffningsbalk kan levereras med Certifikat, vänligen uppge att du önskar Cert vid beställning.

Har du frågor om HEA Balk?

Tveka inte att kontakta kundtjänst. Du når oss enkelt antingen via formulär , mail eller telefon 031-352 68 00.