Hem » Stål och Metaller » Kategori

Rostfritt Stål

Handla rostfritt och syrafast online hos Montano. Vi välkomnar så väl privatpersoner som företag och levererar över hela landet. I vårt sortiment med rostfritt stål hittar du plåt, stång, rör och en hel del tillbehör. Vi lagerhåller flensar, huvar, nipplar ventiler och svetsrördelar i olika kvaliter.

Vad är det för skillnad på rostfritt och syrafast. 

Rostfritt stål är egentligen inte rostfritt i sann bemärkelse utan rosttrögt. Något förenklat kan man säga att det som skiljer rostfritt från vanligt stål är att de ämnen som orsakar rosten har reducerats. I fallet med syrafast stål har dessa reducerats mer än vad det har gjorts i rostfritt stål.

Varför får jag rost på mitt rostfria eller syrafasta stål.

Den vanligaste orsaken till att rostfritt stål rostar är att den omgivande miljön är för agresiv. En andra orsak är att ytan på ditt stål gör att föroreningar fastnar i det. Om ytan på stålet inte är tillräckligt blankt kommer det fastna föroreningar och skapa missfärgningar. En blankpolerad, repfri yta som rengjorts från partiklar och fetter håller missfärgningarna borta längre.

När skall man använda rostfritt stål

Rostfritt är ett bra material att använda i hemmet, eftersom det är lätt att göra rent och klara av lagom agresiva hushållskemikaljer. Det lämpar sig för utomhusbruk, men man bör ha i åtanke att missfärgningar på ytskicktet kommer att dyka upp.
Syrafast stål är bra att använda i marina eller industriella applikationer. Det lämpar sig även ytterst väl när det estetiska är viktigt, eftersom det är lättare att hålla missfärgningar borta.
Både rostfritt och syrafast kan användas i kombination med både aluminium och varmförzinkat utan att skapa galvaniska strömmar, som på sikt skulle kunna förtära materialet.

Har du frågor om vårt rostfria sortiment

Tveka inte att ta kontakt med kundtjänst eller ring 031-352 68 00.