2020-09-18
Roffe

 

Insändares inspirationsbilder - LL Svets och Mekaniska

LL Svets och Mekaniska från Älvängen producerade och monterade ett modernt smidesräcke med grind i trendiga färger till lekplatsen på Kungahälla Shoppingcenter.

Räcke och grind till lekpats

Räckesstolparna är producerat av rostfritt fyrkantsrör 40x40mm. Mellan stolparna är det obehandlat sträckmetall kantad med plattstång, dessa mittsektioner är sedan fastsvetsade i räckesstolparna och därefter är helheten lackad. Den vita handledaren till räcket är producerad i tre sektioner, ursprunget till denna är ett obehandlat handelsrör.

Vit handledare med modifierad ledstångshållare Vit handledare av handelsrör

Delningen av handledaren är för möjliggöra en smidig öppning av grinden. Lars har även varit tvungen att anpassa ledstångshållaren som håller överliggaren. I sitt originalutförande är denna symmetrisk, men det är inget som en kapskiva och en lamellrondell snabbt inte kunnat fixa. Själva grinden är samma fyrkanstsrör i rostfritt som i stolparna, dessa är försedda svetsgångjärn med mässingssprint.

Lars håller normalt till i Älvängen, norr om Göteborg. Vill du se mer av vad Lars & Co har byggt, besök LL Svets och Mekaniska på Instagram.

Har du byggt något du vill dela med dig av, maila oss gärna.

  Varor som nämns i nyheten

 • Svetsbar, möjligt att valsa, obehandlad yta, för lätt belastade konstruktione...
  från 267,00 kr
 • Perforerad plåt, sträckt, så att perforeringen bildar hål, obehandlad, galvad...
  från 1195,00 kr
 • Svetsade stålrör med inre sömn, ingen gänga, öppna ändar, för mediatransport ...
  från 175,50 kr
 • Med slitbricka av mässing, kapsling svetsbar av stål, går att galva alt ytbeh...
  från 27,50 kr