Hem » Gallerdurk » Gallerdurk SP 34x38

Gallerdurk SP 34x38

Varmförzinkad gallerdurk med öppna ändar. Standardbredd 1000mm, länger på 3- och 6 meter med höjden 30mm eller 40mm
  • Gallerdurk SP 34x38
  •  

 

Produktbeskrivning

Gallerdurk SP 34x38

Gallersmattor med öppna ändar. Vi lagerhåller SP durken i två olika höjder, 30 och 40mm. För andra mått och dimensioner kontakta kundtjänst för vidare information.

Bärstålens riktning är på det långa måttet, 3050mm och 6100mm.
Varmförzinkad enligt EN 1461.

Teknisk Specifikation

Handelsnamn: Pressvetsad durk 34x38 varmförzinkad
Benämning: Gallerdurk SP 34x38
Teknisk förkortning:
Material: S235JR+N
Utförande: Varmförzinkat enligt EN ISO 1461:2009-10
Norm: RAL GZ 638

 Belastningstabell Montano Gallerdurk
SP 34x38 30x3 SP 34x38 40x3
Spännvidd Punktlast Utbredd last Spännvidd Punktlast Utbredd last
500 510 6 183 500 892 10 993
600 408 4 294 600 714 7 634
700 340 3155 700 595 5 608
800 292 2 415 800 510 4 294
900 255 1 908 900 446 3 393
1000 221 1 313 1000 396 2 748
mm kg/200x200mm kg/kvm mm kg/200x200mm kg/kvm

 

 Vikt
Durktyp Format
Maskvidd Bärstål 3050x1000 6100x1000
34x38 30x3 74 Kg 148 Kg
34x38 40x3 100 kg -
mm mm Kg/st Kg/st


Ledstång när du skall bygga ramp eller trappa
Ramper och trappor ska ha balansstöd i form av ledstänger. Ledstängerna ska vara lätta att gripa om.

Allmänna råd
Ramper och trappor i publika lokaler bör ha ledstänger på båda sidor. Andra ramper och trappor som har fler än tre steg, bör ha ledstänger på båda sidor. Lägre ramper och trappor bör ha minst en ledstång. Inom en bostadslägenhet får vinklade och svängda trappor, som är högst 0,9 meter breda, anordnas utan inre ledstång, om det i stället finns en spaljé, mittstolpe eller dylikt som går lätt att gripa om.

Ledstänger bör sitta på 0,9 meters höjd. Det bör vara möjligt att hålla i ledstången även förbi infästningen. De bör löpa förbi trappan eller rampens början och slut med minst 30 cm.

Ledstänger i publika lokaler och trapphus i flerbostadshus bör ha kontrasterande ljushet gentemot omgivande ytor.

Där en kontinuerlig ledstång inte fungerar på grund av utrymmets särskilda användning, t.ex. läktare, kan en alternativ utformning av balansstödet göras som motsvarar ledstångens funktion.

Boverkets kunskapsbank rörande räcken och ledstänger hittar du här

Måttanpassning

Generellt om gallerdurk och ytbehandlingen

Durken är varmförzinkad eller galvad som det också kallas. Vad det innebär är att stålet har doppats i en gryta med kokande zink, har fått dra sig där ett par minuter och sedan tagits upp. Lite som Fondue, fast med stål och zink istället för bröd och ost. Det som vi nu måste ha klart för oss är att zinket ger stålet ett varaktigt rostskydd i normala miljöer. Alltså inte i anslutning till höga syrahalter och inte heller havsvatten. Det vi också behöver informera om är att zinket kan vara giftigt för dig och din omgivning om du bearbetar materialet på ett felaktigt sätt. Zinket frigörs och blir till gasform när det utsätts för värme. Värmen kan komma från kapning, slipning eller svetsning. Får du i dig dessa zinkångor kan du bli kraftigt förgiftad. Tillståndet är känt som zinkfrossa och de flesta som arbetat med stål och metaller känner väl till det.
Sjukdomen är influensalik med frossa, feber över 40°, hosta, muskelvärk, illamående och kräkningar. På mindre än två dygn är besvären över, och du har ingar bestående men.

Det är relativt enkelt att undvika att bli sjuk.

Främst skall du arbeta i välventilerade utrymmen, gärna med en punktsug riktad mot det galvade som skall bearbetas. Du bör även se till att alla som vistas i lokalerna har personligt skyddsutrustning så som skyddsmask alternativt slipvisir / svetsskärm med friskluft.

Måttanpassning
Det enklaste sättet att kapa gallerdurkt till rätt storlek är med vinkelslip. Du kapar bärstålet till rätt längt, rundar av vassa kanter och täcker snittytan med med ett tjock lager zinkfärg. Behöver du anpassa på bredden kapar du tvärstången med bultsax eller vinkelslip och slipar sedan ner dem jäms med bärstålet med hjälp av lamellrondel eller slipskiva. Även denna snittyta behöver ett lager med kallgalv, som zinkfärgen också heter.
Borra i durken
Att borra i durkens bärstål är fullt möjligt och fungerar säkert jättebra för att spänna fast den i ramverk. Men det finns enklare sätt, kantade gallerdurkar med hålbild på 2 av sidorna kallade gallerplan, anpassade för fastskruvning, men en standardiserad hålbild. Likaså gallersteg, alltså trappsteg med sidor utrustade mde färdiga bulthål. Sedan hare vi ett stort sortiment av gallerdurksklammer, alltså speciella fästen som utan att göra gål i durken kan bulta den emot underlaget.

Svetsa i durken.
Om det är så att du behöver svetsa i durken bör du fundera på om inte du skall bygga åtminstone delar av konstruktionen i obehandlad gallerdurk och lämna in den för varmförzinkning när du har svetsat klart.

Kapskiva för stål
Kapskiva för kapning i stål, fungerar utmärkt i gallerdurk.
 
Proffskiva för vinkelslip
Info
Gallerdurkfästen och ramar
Durkklammer i olika utförande,
till för att bygga standard men också speciallösningar
RAL C3 CE
Måsvinge och Hilti X-MGR
Info
Obehandlad gallerdurk
Gallerdurk för inbyggnad, svetsa klart allt på durken och lämna den färdiga konstruktionen för varmförzinkning.
RAL CE skottningsfi Halkskyddsmotstånd i lutning: 19-27°
Med eller utan halkskydd
Info
Gallerdurksteg och plan
Bygga trappa i gallerdurk, stegen och platåerna finns färdiga, komplettera med vagnlar
RAL C3 CE
Halkskyddad framkant
Info

Frakt och vikt

Montano lagerhåller all vår durk vid vår anläggning i Bohus norr om Göteborg. Durken finns för omgående leverans i hela landet.

Durken är skrymmande
Durken är så kallad flakmeter gods och har därför ett högre fraktpris. Fraktpriset för din beställning syns omgående i webbshoppens kassafunktion.

Levernas av gallerdurk i hela landet
Via fraktbolag inhandlar vi en transport till din adress, en förutättning när du köper större mängder är att vägen till din adress är farbar för ett större fordon. Tänk även på att durken är ett långgods som kräver sidolossning och att mängden snabbt bygger upp en vikt som förutsätter truckar.

Kranbilsleveranser inom Göteborg med omnejd
För adresser inom Göteborgsområdet kör vi ut med någon av våra kranbilar. Bilarna är upp till ca 12 meter och det är bra om du kontrollerar att vi kan komma fram överallt och att det inte råder viktbegränsningar för fordon. Är du osäker kan du alltid kontakta vår kundtjänst.

Avhämtning av durk från vårt lager
Vi bistår med trucklasstning om du kommer och hämtar hos oss. Har du utstick på durken, förser vi dig självklart även med varningsvimpel. Surningsredskap anpassade för standardinfästning på lastbilar och flak finns att köpa hos oss.

Förpackningsinformation
Durken är inte emballerad, den förvaras hos oss i buntar som ligger på strön. När du hämtar en enskild durk, lägger vi några enskilda strön eller klossar på ditt flak. Vid större mängder kan vi banda fast dessa vid durken för att uppnå stabilitet och minska glidrisken.